Olimpijsko selo čeka još stanara

Olimpijsko selo čeka još stanara

Olimpijsko selo otvorit će svoja vrata 24. srpnja, a prvi će se od hrvatskih sportaša useliti Damir Martin, Valent i Martin Sinković te Hrvatska vaterpolska reprezentacija.

Braća Sinković/www.veslanje.hr

Na sastanku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza održanom u srijedu,  šef Misije hrvatske olimpijske delegacije Damir Šegota iznio je brojke za  OI u Riju. Trenutačna statistika evidentnih putnika je 123 člana od čega je 64 sportaša u deset sportova, jedan  zamjenski igrač u rukometu i 58 pratećih osoba.

Procjenjuje se da bi se na OI Rio moglo kvalificirati najviše 95 hrvatskih sportaša u 18 sportova. Priliku da izbore vizu za Olimpijske igre imaju još mačevaoci, hrvači, boksači, košarkaši, gimnastičari, judaši, stolnotenisači, atletičari, plivači i tenisači.

 Inače, u Olimpijskom selu će biti smješteno oko 16.000 sportaša, trenera i pratećih osoba, a naši će susjedi biti delegacije SAD-a i Italije.

Svečanost otvaranja održat će se 5. kolovoza na stadionu Maracanã. Među hrvatskim sportašima koje već idući dan, 6. kolovoza, očekuju prvi nastupi su biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina, strijelkinja Tanja Perec, veslači Damir Martin te Valent i Martin Sinković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.