Opatija ugostila čelnike nogometnih saveza iz regije

Opatija ugostila čelnike nogometnih saveza iz regije

Čelnici svih nogometnih saveza iz regije sastali su se u Opatiji...

Ilustracija

Čelnici nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske održali su u Opatiji 2. regionalni sastanak. Najvažnija tema bila je regionalna liga. HNS je objavio da se prema memorandumu o suradnji potpisanom na prvom sastanku još raspravljalo o mjerama sigurnosti na utakmicama, komunikaciji između saveza, klubova i igrača, izmjenama u ulozi posrednika u transferima i aktualnim problemima vezanim uz Fifu i Uefu.

Svi su zabrinuti zbog sigurnosti na stadionima, a o tome su informirali i voditelja Uefinog odjela za sigurnost i stadione Marca Timmera. Čelnici saveza slažu da je taj problem nemoguće riješiti bez pomoći državnih institucija. Uefi je upućen prijedlog da neprestano pokušava potaknuti čelnike država na aktivniji pristup problemu jer će inače posljedice osjetiti klubovi i reprezentacije.

O regionalnim ligama će se raspravljati u rujnu na sastanku predsjednika i glavnih tajnika svih europskih saveza, te za sada nije zauzet konkretan stav. Nakon razmjene informacija o statusu profesionalnih igrača zaključeno je da se u suradnji sa državnim zakonodavnim tijela trebaju poštovati specifičnosti njihovog statusa, što se posebno odnosi na financije. Status posrednika u transferima se treba urediti propisima Fife.

Također je zaključeno da će regija dogovoriti zajednički stav oko situacije u Fifi, što se također posljedično odnosi na Uefu. Isto bi trebalo vrijediti za sve važne odluke. Idući ovakav sastanak održat će se u Sarajevu u studenom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.