Oproštaj Davora Vugrinca: Kraj jedne legende

Oproštaj Davora Vugrinca: Kraj jedne legende

Davor Vugrinec danas će protiv Zadra okončati igračku karijeru...

Davor Vugrinec/Foto: Gettyimages

Davor Vugrinec uskoro će po posljednji put istrčati na teren u dresu Slaven Belupa. U 18 sati počinje, naime, ogled Slavena i Zadra na Gradskom stadionu u Koprivnici, a legendarni napadač odigrat će svojih posljednjih devedeset minuta profesionalne karijere.

Vuga je svoj nogometni put započeo u Varteksovoj omladinskoj školi, za prvi je sastav igrao pet godina, a 1997. prelazi u turski Trabzonspor. Pet godina igrao je diljem Italije – u Lecceu, Atalanti i Cataniji, a 2005. se vraća u Hrvatsku i oblači dres Rijeke.

Odlične igre na Kantridi ‘prodale’ su ga u maksimirski Dinamo, gdje je ostao dvije godine. Nakon toga je nastupao za Zagreb i Varaždin, a samo igrom slučaja karijeru nije mogao završiti u svom matičnom klubu – Varaždin je, naime, izgubio prvoligaški status te je Vugi preostalo stacionirati se ‘u blizini’ te je 2012. potpisao za Slaven Belupo.

Vugrinec je najbolji strijelac u povijesti Hrvatske nogometne lige sa 146 postignutih pogodaka, a u dresu hrvatske nogometne reprezentacije odigrao je 28 susreta te nastupio na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Vugrinec je u nedavnom intervjuu Indexu kazao: “Nimalo ne žalim ni za čim. Dapače, prezadovoljan sam. U vrijeme kad sam počinjao Serie A je bila nogometni NBA, san svakog igrača bio je zaigrati u najboljoj ligi na svijetu. Kao klinci smo obožavali talijansku ligu, navijali smo za Romu i sanjao sam da jednog dana tamo zaigram. Dječački san mi se ostvario, a i igrao sam za reprezentaciju te nastupio na svjetskoj smotri”, pričao je, no ipak se sjetio jedne neostvarene želje.

“Tri puta sam bio na korak od Hajduka, no nažalost – nikad nisam zaigrao za bijele. Što se te priče tiče, nisam baš upoznat sa svim detaljima i ne znam zašto me Ćiro nije htio, ali istina je i da – kad sam se vratio iz Italije – nisam bio pretjerano raspoložen i spreman za nogomet. Imao sam i nekih problema s ozljedama i raskidom ugovora s Catanijom, lagano sam trenirao u Varteksu, a u međuvremenu sve dogovorio s Igorom Štimcem. No Ćiro me nije želio pa sam završio na Kantridi. Kad danas o tome razmišljam, žao mi je što nisam potpisao ugovor jer sam kao klinac bio navijač Hajduka”, priznao je legendarni hrvatski nogometaš.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.