Oproštaj rukometašica od Eura

Oproštaj rukometašica od Eura

U drugom susretu Mađarska je s 32:26 bila bolja od Španjolske.

U trećoj utakmici Europskog prvenstva u Francuskoj naše igračice izgubile su od Nizozemske 34-23 i oprostile se od Eura sa sva tri poraza.

Krenule su izabranice Nenada Šoštarića opušteno, iako se na prvi pogodak čekalo punih devet minuta. Početak Hrvatske obilježile su obrane Tee Pijević koja je najzaslužnija što smo se uspijevali držati na pristojnih 6-3. Naša promjena obrane u 5-1, dobro se nosila s napadačkim akcijama iskusnih Nizozemki, a dodatno je pomoglo što je Helle Thomsen na klupi ostavila Nycke Groot.

Uz niz rotacija naše su igračice popravile angažman, zaigrale su odlučnije pa se uz odličnu Pijević, drže na minimalnom zaostatku. Do kraja prvog dijela nekoliko tehničkih pogrešaka i forsiranih šuteva skupo nas je koštalo, pa su Nizozemke u zadnje tri minute postigle četiri pogotka u nizu. Na odmor su otišle s najvećom prednošću u prvih 30 minuta, 17-10.

Unatoč visokom vodstvu iz prvog dijela protivnice su maksimalno ušle u nastavak, čvrstom obranom su tjerale u greške, bile su sigurne u napadačkim akcijama, a odlična u stvaranju veće razlike u tim trenutcima bila je Delalia Amega. Hrvatska obrana izgubila je agresivnost, preplitko su cure čekale da Nizozemke brzom loptom stvaraju višak i dolaze u zonu udarca.

Hrvatska je u igri s tri dešnjakinje do kraja susreta gubila strpljenje koje su bile prisiljene na individualne pokušaje, pri čemu nas je ponovno spašavala odlična Tea Pijević. Vratarka Lokomotive je do kraja obranila ukupno 13 šuteva, najbolje strijelce imali smo u Ani Turk i Larissi Kalaus koje su po šest puta zatresle protivničku mrežu, a već spomenuta Nizozemka Amega bila je najbolja igračica susreta s osam pogodaka.

“Imali smo kontrolu u većem dijelu prvog poluvremena, ali smo promašili neke šuteve i dozvolili Nizozemskoj da na odmor odu sa sedam golova razlike. Nastavak smo otvorili loše, pa smo se  malo zbog naših gluposti i raspali u jednom trenutku. Nizozemska igra najljepši rukomet i čestitam im na ovoj pobjedi”, istaknuo je naš trener nakon utakmice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.