Oreščanin odmara Palaversu

Oreščanin odmara Palaversu

Mladom veznjaku Hajduka je potreban odmor.

Hajduk sutra očekuje gostovanje kod Istre 1961, a trener Siniša Oreščanin je na današnjoj konferenciji za novinare najavio utakmicu. Izjavio je: “Odmor je bio radan. Imali smo mir i potpuno sam zadovoljan atmosferom i etikom na treningu. Posljednja tri dana su se priključili reprezentativci i u tijeku su pripreme za vrlo bitnu utakmicu protiv Istre 1961. Želimo pozitivno završiti jedan ciklus.”

Nastavio je: “Mislim da nas čeka vrlo teških 90 minuta. Jasno mi je da to zvuči kao floskula, no zaista u to vjerujem. Naš protivnik ima dojmljiv napadački potencijal i mislim da zaslužuje bolji plasman na tablici. Imali su interne probleme, često su mijenjali trenere, no siguran sam da imaju potencijala i zato je pred nama zahtjevan dvoboj.”

Trenutni trener Puljana Igor Cvitanović  ima težak zadatak jer osmoplasirani Inter ima osam bodova više od njegove momčadi. Oreščanin dodaje: “Moje iskustvo govori da je ovo težak tjedan jer igrači dolaze prazni iz reprezentacije i zato ćemo ova dva dana mnogo razgovarati. Dinamo je trenutno zabranjena tema za sve uključujući i mene. Ovo je vrlo bitna utakmica u borbi za Europu. Moramo misliti na mnoge detalje, poput igrača koji imaju dva žuta kartona. Idemo dan po dan i ne čuvamo nikoga.”

Hamza Barry se napokon oporavio, a na raspolaganju nema Tudora i Svatoka. Iduća je tema bio Ante Palaversa: “Znam da vam je on omiljena tema. Znate da je imao tri utakmice u osam dana, a bio sam u Sinju na prvoj. Ante zaslužuje miran razvoj i sve nas je zadužio svojim karakterom. Moramo mu omogućiti mirnu atmosferu. Razgovarali smo i propušta Istru 1961 jer se treba resetirati, no zato nam se vraća Ivanovski.”

Zaključio je: “Iskreno, čudi me da se Bradarić spominje kao kandidat za A reprezentaciju jer bi trebao prvo u U-21 reprezentaciji igrati lijevog beka ako ćemo o viziji i planu. Možda se može kombinirati sa Sosom, ali sve ima svoje vrijeme i mjesto.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.