Oscar Pistorius proglašen krivim za ubojstvo

Oscar Pistorius proglašen krivim za ubojstvo

Dogodio se obrat na suđenju Oscaru Pistoriusu...

Oscar Pistorius na suđenju/Foto: Twitter

Vrhovni sud Južnoafričke Republike (JAR) prihvatio je žalbu tužiteljstva u slučaju oslobađajuće presude paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, čime mu je prijašnja osuda za ubojstvo iz nehaja prekvalificirana u klasično ubojstvo.

Podsjetimo, proslavljeni je atletičar na Valentinovo 2013. godine kroz zatvorena vrata kupaonice u svome domu s četiri hica usmrtio djevojku Reevu Steenkamp, a na suđenju se branio tezom kako je mislio da se radi o provalniku.

Pistorius je prvotno osuđen na samo pet godina zatvora, a već poslije 12 mjeseci pušten je na kućni pritvor. Tužitelji su nakon toga od Vrhovnoga suda zatražili prekvalifikaciju kaznenog djela u klasično ubojstvo, koje je – nakon što je prihvaćeno – Pistoriusa promptno vratilo iza rešetaka.

“Optuženik je kriv za ubojstvo, imao je zločinačke namjere u trenutku kada je pucao. Morao je znati da, tko god se nalazio iza vrata kupaonice, može umrijeti”, izjavio je u četvrtak sudac Lorimer Leach, dodavši kako će o slučaju sada odlučivati prvostupanjski sud.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.