8. Grand Prix Osijek Žito Challenge cup

Osijek do nedjelje centar gimnastičke elite i bogatih zbivanja

Osijek do nedjelje centar gimnastičke elite i bogatih zbivanja

Getty/Robert Seligman

Hrvatska je na sedam dosadašnjih turnira u Osijeku osvojila čak 23 medalje, a ovo jako društvo reprezentativaca nada se taj broj povećati u subotu i nedjelju kada su na rasporedu finala.

 U četvrtak i petak u kvalifikacijama nastupa Filip Ude i Robert Seligman (konj s hvataljkama), Marijo Možnik  i Tin Srbić (preča), Tomislav Marković i Andrej Korosteljev (tlo), Ema Kajić (preskok), Karmen Koljanin (dvovisinske ruče), Dora Kranželić (greda, parter) i Ana Poščić (parter).

Neće biti lak posao jer su u Osijek  došle neke od najvećih svjetskih zvijezda predvođene višebojskim viceprvakom svijeta, Kubancem Manriqueom Larduetom, prvakom Europe Ukrajincem Olegom Vernajevim, bivšim prvakom svijeta na parteru Rusom Denisom Abljazinom.

“Muče me ozljede. Ipak, kondicijski sam jako spreman.Vjerujem da su ozljede samo testovi preko kojih moram proći. Ma, samo da ruka izdrži, da svaki od nas reprezentativaca da svoj maksimum, da se napunimo ovdje samopouzdanjem jer već za mjesec dana nas čeka Europsko prvenstvo u Bernu. Lakše će biti nastaviti pripreme s nekim dobrim rezultatom u Osijeku“, poželio je Robert Seligman.

 Filip Ude u Osijeku  nakon plasmana na svoje treće Olimpijske igre: “Iskreno, u bilo kojim drugim okolnostima ne bih nastupio ovaj tjedan. Nastupit ću samo zato što je ovo Osijek. Koliko god da nam je možda sada teško, Osijek nam svima treba. Olimpijske igre su pred vratima, a nema još previše natjecanja. Nema više vremena za opipavanje situacije, sada se ide na sve ili ništa, najjače vježbe.

Mnogi prognoziraju da će parter biti prava poslastica, a u njoj će biti i dva najbolja   Tomislav Marković i Andrej Korosteljev.

“Na žalost, nisam spreman. Nisam trenirao tri tjedna. Ahilova tetiva me muči, nisam uopće mogao skakati, ali, ne želim ići glavom, nego srcem. Moram nastupiti u svom Osijeku. Osjećao bih se jadno da ne nastupim“, poručio je Marković.

“Nadam se da je vrijeme za novi dobar rezultat u mom gradu”kaže Korosteljev.

Organizatori osječkog turnira potrudili su se da to ne bude samo još jedno veliko sportsko natjecanje. Tako će u petak od 18 sati u Gradskom vrtu biti pravi glazbeno-sportski spektakl. Više od 500 plesača proslavit će Svjetski dan plesa nakon čega će sjajna rock grupa Vatra održati koncert, a predgrupa će im biti vinkovački bend Revolušn.

Program:
Četvrtak, 28. travnja
15.00-18.00 KVALIFIKACIJE

Petak, 29. travnja
15.00-18.00 KVALIFIKACIJE
18.00-20.00 Proslava Dana plesa
20.00 Ždrijeb finala i koncert grupe Vatra

Subota, 30. travnja
16.30 Svečano otvorenje natjecanja
17.00 – 19.30 FINALE

Nedjelja, 1. svibnja
12.00 Roštiljada
12.30 Obiteljske igre
15.00-17.30 FINALE

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.