Osijek predstavio nacrt kampa s devet igrališta!

Osijek predstavio nacrt kampa s devet igrališta!

Kamp Pampas prostirat će se na 15,5 hektara zemljišta, a trebao bi biti završen za 18 mjeseci.

Nogometni klub Osijek priljevom mađarskog kapitala nastavlja rasti svjetlosnom brzinom na razini prve momčadi, rezultata, a sada i na infrastrukturnom planu. Naime, na jučer održanoj press konferenciji predsjednik kluba Ivan Meštrović predstavio je idejni plan izgradnje Osijekova kampa na Pampasu.

Multifunkcionalni kamp prostirat će se na 15,5 hektara zemlje kupljene od strane grada, a sadržavati će devet terena od čega će njih pet biti prirodni travnjaci, dva s umjetnom podlogom i jedan koji će biti hibridan, odnosno na njemu će biti moguće igrati utakmice.

Posljednji, deveti teren, biti će u potpunosti natkriven s kapacitetom od 1,900 mjesta za gledatelje. Osim samih terena, u planu je izgradnja klupske zgrade u kojoj će biti uredi zaposlenika i svi ostali popratni sadržaji koje klub poput Osijeka zahtjeva, a to su restoran, apartmani za igrače koji dolaze na probu, kuhinja i prostori za odmor igrača.

Za potrebe gradnje kampa klubu će biti potrebno između šest i osam milijuna eura. Dio sredstava (3,3 milijuna eura) već su ishodili od mađarske vlade, milijun eura obećao je HNS, a dio financijskog kolača iznijeti će i sam klub. Zanimljivo je na koji su način u klubu došli do idejnog rješenja.

“U izradi idejnog rješenja sudjelovali su i sami radnici kluba, svatko je mogao reći svoje potrebe i iskustva, a kada smo to objedinili, došli smo do konačnog idejnog rješenja, koje ćemo nakon natječaja početi realizirati. Osobno sam uvjeren da ćemo za 18 mjeseci presicu održati na Pampasu”, kazao je predsjednik Meštrović okupljenim novinarima.

Osim gradnje kampa, NK Osijek bi ubrzo trebao krenuti i u obnovu Gradskog vrta, ali to je još uvijek na čekanju. U planu su rušenje istočne, sjeverne i južne tribine te njihova ponovna gradnja iz temelja, dok će po završetku tih triju tribina klub započeti s rekonstrukcijom zapadne tribine na kojoj će navijači boraviti do izgradnje tri spomenute tribine.

Osim na infrastrukturnom planu, apetiti rastu i na rezultatskom planu. Iza Osijeka je odlično europsko ljeto u kojemu je klub dogurao do playoff faze Europske lige, a u HNL-u trenutno drže četvrto mjesto s devet bodova manje od vodećeg Dinama.

“Uvijek nam cilj mora biti naslov prvaka, bez njega bi sav ovaj rad i ulaganja bili kao juha bez soli. U Osijeku živimo dobre dane i godine. Imali smo ovo ljeto kao nikad u prošlosti, a vjerujem da će nam iduće ljeto biti još i ljepše – s puno je optimizma zaključio Ivan Meštrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.