Osječanka Vedrana Jakšetić predvodi Cannes prema naslovu

Osječanka Vedrana Jakšetić predvodi Cannes prema naslovu

Vedrana je već sa 15 godina napustila svoj rodni grad i matični klub ŽOK Osijek i prešla u OK Poreč.

Racing Club Cannes najuspješniji je ženski odbojkaški klub u Francuskoj sa 20 naslova prvaka i 19 osvojenih kupova, uz dva naslova prvaka Europe sad već daleke 2002. i 2003. godine. Zadnji naslov prvaka Francuske osvojile su sezone 2014./15., a kup je osvojen godinu dana kasnije. Ove sezone ponovo su u borbi za sami vrh, do jučerašnjeg poraza na domaćem terenu od Le Canneta 0:3 bile su vodeće, a jedna od najzaslužnijih za odlične rezultate je 21-godišnja Osječanka Vedrana Jakšetić.

foto: Vedrana Jakšetić

Vedrana je u Cannes prešla prije godinu i pol dana iz OK Poreča, igra na poziciji tehničarke, a kao i svim vrhunskim sportskim tehničarima i kreativcima neizostavna je “desetka” na leđima, a za naš portal nam je ispričala svoju sportsku priču i kako joj je u odbojkaškoj Barceloni.

Kako si se odlučila trenirati odbojku?

“Počela sam trenirati u ŽOK Osijeku, iskreno ne sjećam se koliko sam imala godina, možda 8-9. Mama mi je bivša odbojkašica tako da sam od malena pratila utakmice i s time se vezala za taj sport.”

foto: Vedrana Jakšetić

Kako se snalaziš u Cannesu i Francuskoj?

“U Cannesu je sve odlično, zadovoljna sam s radom i napretkom što je prvenstveno najbitnije u mojoj dobi. S jezikom sam još uvijek na ‘vi’ što se tiče tečnog pričanja, ali ih sve razumijem. Francuski jezik je dosta težak i kompliciran, a ja se  nadam da ću ga svladati tokom ove ili iduće godine.”

Cannes igra vrlo dobro ove sezone, kakvi su planovi za završnicu sezone?

“Ove sezone cilj je svakako osvojiti kup i prvenstvo i ponovno se vratiti na top mjesto u Francuskoj, a onda nagodinu izboriti se za Ligu Prvaka i vratiti među elitu.”

Gdje se vidiš u nastavku karijere?

“O daljnjoj karijeri ne volim pričati jer nikad ne znaš što će biti sutra, ali vrlo rado bi voljela ostati na ovom području, sviđa mi se francuski mentalitet, kako ljudi funkcioniraju i razmišljaju.”

foto: Vedrana Jakšetić

Što misliš o stanju u hrvatskoj odbojci?

“Mislim da hrvatska odbojka nije na nekoj visokoj razini, ponajviše zbog financijske situacije u državi, ali i zbog slabije popularnosti, ipak je u Hrvatskoj sport broj jedan nogomet.”

U Francuskoj je zato odbojka dosta popularna, posebice ženska, a jedan od marketinških trikova Cannesa je i prodaja kalendara sa prekrasnim igračicama, a Vedrana kao šećer na kraju krasi stranice mjeseca prosinca.

“Naš kalendar izlazi svake godine i mogu reći da ‘putuje’ kroz cijeli svijet. Prošle godine mi je bilo malo čudno jer se dotad nisam susretala sa ničim tako sličnim, ali ove godine sam znala što me čeka. To je isto dio posla i obaveza prema klubu i jedno novo iskustvo.”

foto: Vedrana Jakšetić

Vedrana je igrala za sve mlađe reprezentativne kategorije, te je u seniorskoj reprezentaciji nastupala na Grand Prixu 2015. i na europskim igrama.

“Ambicije s reprezentacijom uvijek su visoke i nadam se da ću biti na popisu za sljedeća okupljanja. Svakako mi je velika čast bila igrati za reprezentaciju i uvijek će biti.”

Vedrana sa napornim treninzima i utakmicama u jakoj ligi i odličnoj ekipi napreduje iz dana u dan, a usput i  stječe potrebno iskustvo, a u narednim godinama ne sumnjamo da će upravo ona predvoditi Cannes u povratku na vrh Francuske i Europe.

foto: Vedrana Jakšetić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.