Oslo, Almati i Peking kandidati za ZOI 2022.

Oslo, Almati i Peking kandidati za ZOI 2022.

Na Zasjedanju MOO-a u Kuala Lumpuru 31. srpnja 2015. donijet će se odluka o gradu domaćinu

Getty Images

Norveški Oslo, kazahstanski Almati te glavni grad Kine, Peking, još uvijek su u utrci za organizaciju ZOI-a 2022. godine . Nakon temeljite tehničke analize svih gradova kandidata Izvršni odboj Međunarodnog olimpijskog odbora ova tri grada su se pokazala najprikladnijima.

“Izvršni odbor MOO-a uvjeren je da će budući domaćin zimskih olimpijskih igara moći pokriti troškove organizacije, kao što je to nedavno objavljeno za ZOI Vancouver, ili čak ostvariti dobit poput ZOI Sočija, u čijem slučaju se predviđa dobit od oko 200 milijuna US dolara. To je naravno moguće uz značajnu financijsku pomoć MOO-a, koja je u slučaju Sočija iznosila 750 milijuna dolara, a mogla bi biti i veća za domaćina Igara 2022. godine” rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach

Nakon predaje detaljno razrađene kandidature koju gradovi moraju dostaviti u Međunarodni olimpijski odbor najkasnije do siječnja 2015. godine uslijedit će inspekcija Komisije MOO-a te će se na Zasjedanju MOO-a u Kuala Lumpuru 31. srpnja 2015. odlučiti o gradu domaćinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.