Osme riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE

Osme riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – IGRE

Najavili smo Europski tjedan sporta koji se cijeli ovaj tjedan održava u Rijeci na različitim lokacijama, a  s jednim ciljem popularizacije sportova osoba s invaliditetom. Krenulo je s predstavljanjem atletike,  stolnog tenisa, plivanja, jahanja, a sutra se nastavlja s 8. Riječkim sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju- Igre.

Cilj ovih Igara je djeci  omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivne percepcije, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

Manifestacija će se održati u petak, s početkom u 10,00 sati, u Centru Zamet, na adresi Trg Viktora Bubnja 1, Rijeka.

Na Igrama će se natjecati djeca vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, u organizaciji svojih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara.

Na manifestaciji će svoje sportske uspjehe predstaviti i hrvatska najtrofejnija paraolimpijka, a ujedno i predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, Milka Milinković. Uz Milku Milinković, manifestaciji će nazočiti Pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić te Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Događaj je otvoren za javnost i pozvani smo svi..

Milka Milinković

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.