Osmina finala na vratima: Saznajte tko prijeti Hrvatskoj i kako potencijalne protivnike komentira izbornik Petrović

Osmina finala na vratima: Saznajte tko prijeti Hrvatskoj i kako potencijalne protivnike komentira izbornik Petrović

Foto Fiba.com

Hrvatska je uvjerljivom pobjedom nad Češkom rezultatom 107:69 kompletirala nastup u grupnoj fazi Eurobasketa i kao drugoplasirana ekipa skupine C očekuje protivnika u osmini finala. Prije samog turnira je izbornik Aleksandar Petrović naglašavao kako je upravo ta utakmica najbitnija na cijelom turniru, te da sprema ekipa kako bi 10. rujna pokazali svoje pravo lice i izborili toliko željeno četvrtfinale u kojem je sve moguće i iz kojeg se polako nazire cilj, odnosno borba za medalju.

Hrvatska nije pobjedom protiv Češke mogla promijeniti svoju konačnu poziciju u grupi, te će kao drugoplasirana ekipa grupe C igrati s trećeplasiranom reprezentacijom iz grupe D. Protivnika će naši košarkaši saznati nakon dvoboja između Latvije i Turske, a a već sada se zna kako će Hrvatska u osmini finala odmjeriti snage s Turskom ili Rusijom. Takav ishod događaja je prokomentirao i izbornik Aleksandar Petrović, koji je zadovoljan činjenicom da je Hrvatska u osmini finala izbjegla Latviju, no upozorava na dva vrlo različita pristupa košarci kojeg imaju Turci, odnosno Rusi.

“Dobili smo sve utakmice koje smo trebali dobiti. Pokazali smo protiv Španjolske da možemo igrati za medalju. Treba vidjeti koga će nam utakmica Latvija – Turska donijeti za protivnika, Rusiju ili Tursku. To su dva dijametralno suprotna sistema, jedan ruski organizirani, i ovaj turski koji je igra protiv street-balla”, rekao je Petrović po okončanju utakmice s Češkom.

Odgovor ćemo dobiti nakon utakmice Turska-Latvija koja je na rasporedu od 20:45, a iako je Rusija jača ekipa od Turske, prednost Turske je svakako u domaćem terenu i fanatičnim navijačima koji će stvoriti nezaboravnu atmosferu. Pritom će Turska igrati sa Hrvatskom jedino ako pobijedi Latviju u večerašnjoj utakmici, a ukoliko se dogodi suprotan ishod, Rusija će biti protivnik Bogdanoviću i društvu. Naime, u slučaju pobjede Latvije i očekivanog slavlja Srbije nad Belgijancima, zatvara se krug od tri reprezentacije s jednakim brojem bodova, no poredak bi u tom slučaju bio redom Srbija, Latvija, Rusija i Turska. Što je bolje za hrvatske košarkaše teško je za prognozirati, no dojam ostaje kako je stručni stožer na čelu s Petrovićem pripremio ekipu za sva iskušenja napornog natjecanja kao što je Eurobasket i kako će, bez obzira na protivnika, Hrvatska slaviti u osmini finala.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.