Osporavani Kockasti poručio: “Za kritičare nemam posebnu poruku”

Osporavani Kockasti poručio: “Za kritičare nemam posebnu poruku”

Ivan Strinić je protiv Grčke bio jedan od najboljih igrača na terenu, a u kadru izbornika Čačića uopće ga nije bilo.

Ivan Strinić je od ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva protiv Portugala bio u nemilosti bivšeg izbornika Čačića, ali i hrvatske javnosti koja ga je jednoglasno optužila za izgubljenu loptu koja je dovela do Quaresmina gola i pobjede kasnijih europskih prvaka.

Strinić je nepravedno optužen za izgubljenu loptu na 80 metara od svoga gola, a nakon njega kiksalo je barem još pet igrača. No pozitivac kakav Strinić uistinu jest nije se dao pokolebati.

“Za kritičare nemam posebnu poruku, nisam tip koji će se nekome osvećivati ili prozivati, trošiti energiju i vrijeme na ono na što ne može utjecati. Razmišljam samo u budućnosti i idem naprijed, uvijek sam pozitivan. Na meni je da igram i da budem zdrav, sve ostalo su pitanja za izbornika. Moja želja da igram za reprezentaciju nikad nije bila upitna i tako će biti dok se god budem dobro osjećao. Nadam se naravno plasmanu u Rusiju i da ću biti dio momčadi koja će idućega ljeta nastupiti na Svjetskom prvenstvu”, kazao je za početak lijevi bek Sampdorije kojega je u reprezentaciju ponovno pozvao Zlatko Dalić.

“Zahvalan sam mu za podršku, to mi puno znači za samopouzdanje. Puno smo razgovarali prije utakmice, rekao mi je da ima puno povjerenje u mene, da samo odigram onako kako znam, i tako sam i napravio. Imam dovoljno godina i iskustva da znam što i kako treba, ali podrška izbornika uvijek je dobrodošla. Sretan sam zbog pobjede, ali još je 90 minuta pred nama, nakon kojih možemo analizirati što je tko i kako odigrao. Ovo je nogomet, čuda su moguća, a na nama je da ih spriječimo”, nastavlja Strinić koji se uvijek ugodno osjeća u kockastom društvu.

“Lijepo je uvijek doći na okupljanje, vidjeti staro društvo… Ima i novih lica, ali Pašalića, Vlašića, Bradarića i momke znam od prije, tako da mi oni i nisu novi. Naravno, sve je još puno ljepše jer smo pobijedili Grke”, kazao je Strina koji za kraj poziva na oprez.

“Bilo mi je ovaj put lako igrati, bilo je puno prostora po mojoj strani i dosta šansi, ali Grci su uvijek opasni i tamo je bez obzira na ovaj rezultat sve moguće. Moramo biti oprezni, pogotovo u obrani”, zaključio je asistent za drugi gol protiv Grčke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.