Ostaje li Barcelona bez predsjednika i trenera?

Ostaje li Barcelona bez predsjednika i trenera?

U Barceloni bi se mogle dogoditi mnoge promjena nakon završetka sezone...

Barcelona je posljednjih nekoliko mjeseci nepobjediva uz odličnu formu, ali na vidiku su ipak promjene na važnim pozicijama. Prema pisanju španjolskih medija Luis Enrique razmišlja o podnošenju ostavke na kraju sezone iako je još u borbi za sva tri trofeja i može ponoviti Guardiolin uspjeh iz 2009. godine, a ima ugovor do ljeta iduće godine.

Glavni razlog je sukob s Messijem< koji traje gotovo cijelu sezonu. Argentinac je bio nezadovoljan još kad je smijenjen Gerrardo Martino, koji je najviše zbog Messijeve preporuke i bio trener Barcelone. Najbolji igrač svijeta je javno kritizirao rad Luis Enriquea i stalne promjene u sastavu, a vrhunac sukoba je bio kad je Messi u gostujućem porazu od Real Sociedada početkom godine ostao na klupi. Na idućem treningu je umalo došlo do fizičkog obračuna, a Mathieu je potvrdio da je on umirio sukob. Nakon niza dobrih rezultata izgledalo je da je sukob prošlost, no Luis Enrique očito ne želi ostati u okruženju gdje mora ovisiti o dobroj volji jednog igrača, makar to bio i Messi.

Predsjednički izbori su 19. srpnja, a do tada će vjerojatno ostavku podnijeti i aktualni predsjednik Bartomeu. Tako bi Barcelona pripreme za novu sezonu mogla početi bez trenera i predsjednika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.