Oštar Jeličić: “Kakvu poruku Dalić odašilje ovim potezom!? Messija se neće tako zaustaviti“!

Oštar Jeličić: “Kakvu poruku Dalić odašilje ovim potezom!? Messija se neće tako zaustaviti“!

Nove kritike na račun izbornike reprezentacije.

foto: Forum.pcekspert.com

U jučerašnjoj pretposljednjoj prijateljskoj utakmici prije nadolazećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji reprezentativci Hrvatske poraženi su od Brazila 2:0.

Nakon susreta stručni analitičar s Prisavlja Joško Jeličić osvrnuo se na taktičke poteze izbornika Zlatka Dalića i naglasio da mu nije jasno zašto nije iskoristio nijednog lijevog beka u cijelih 90 minuta:

Domagoj Vida na lijevom beku i u fazi obrane odigrao je u okvirima očekivanja, no prema naprijed ga se nije vidjelo. Među 22 igrača u polju izbornik se nije udostojio dvojici lijevih bekova dati ni minute. Kakvu to poruku odašilje prema njima!? Nije problem što je Vida igrao na Willianu, koji ga je deset puta pretrčao, nego je problem u dijagonalnom zatvaranju stopera. Messija, primjerice, se neće moći braniti jednim igračem i tu je izbornik zakazao“, oštar je bio Joško.

Zatim se osvrnuo i na Antu Rebića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića, napadački dio momčadi:

“Rebić me oduševio, ne samo izvedbom, već i time što je dao maksimum od sebe. Od Perišića očekujem više, a Kramarić momčadi daje kreaciju, dubinu i kombinatoriku“.

Za kraj je odgovorio i na pitanje o sveopćem dojmu:

“Nakon 45 minuta stavio bih i kuću na Hrvatsku i da će pobijediti, ali kasnije… Ako na SP-u budemo igrali kao u prvom dijelu, onda ćemo biti pravi. Igrači moraju biti svjesni da im je ovo zadnja šansa i ja ipak vjerujem u njih“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.