Osvježenje u redovima Cedevite -Trener Lutz i trojica novih igrača

Osvježenje u redovima Cedevite -Trener Lutz i trojica novih igrača

"Osjećam se dobrodošlim. Ja sam košarkaški trener i to je ono što želim i ovdje raditi. Pomoći sa svojim znanjem i iskustvom grupi mladih igrača da napreduju i budu igrači koji će onda prezentirati Cedevitu na najvišim razinama." 

Foto: KK Cedevita/ Galerija

Košarkaški klub Cedevita dobila je  nove članove. Trenerskom stožeru pridružio se Danijel Lutz, a novi igrači aktualnih prvaka Hrvatske postali su Roko Rogić, Filip Bundović i Marko Ramljak.

Lutz će biti član seniorskog stručnog stožera zadužen za mlađe igrače i vodit će seniore Cedevite u A-1 ligi, Mladost u A-2 ligi Centar te juniore Cedevite u 1. juniorskoj ligi Centar (Mladen Starčević od ove će sezone biti glavni trener kadetima i mlađim kadetima Cedevite).

Danijel Lutz slovi za jednog od najboljih mladih hrvatskih trenera. Kao glavni trener Cibonu je u sezoni 2012./2013. predvodio do naslova prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Krešimira Ćosića.

Svoj posljednji trenerski angažman Lutz je imao kao trener juniora Cibone i vodio je momčad koja je u sezoni 2014./2015. u finalu Prvenstva Hrvatske sa 88:74 pobijedila juniore Cedevite.

“Kao najveći problem sada se ispostavlja organizacija samog rada. No, na vrijeme smo imali pretpostavke kako bi neke stvari trebale izgledati i u tom smislu smo spremni, koliko se to može biti, ušli u početak rada. Naravno da će trebati određene prilagodbe, ali isto tako je ustanovljena jedna određena energija i fokus na ono što treba biti cilj. Ciljeva ima veoma puno, ali mislim da imamo sposobnost da ih provedemo do kraja.”

S trenerom su došli i neki novi igrači, 23-godišnji Marko Ramljak (rođen 14.03.1993.) igra na poziciji krila i brat je bivšeg igrača Cedevite Ivana Ramljaka. Potom krilni centar Bundović (rođen 16.02.1994.) i razigravač Rogić (rođen 25.09.1992.)  koji su igrali u mlađim kategorijama Cedevite, no obojica su upisali i seniorske nastupe u Cedeviti.

Upravo ovi mladi igrači bili su i reprezentativci Hrvatske u mlađim kategorijama.

Situaciju u redovima Cedevite po pitanju igrača prokomentirao je i trener Veljko Mršić:  “Po meni najveće pojačanje je što smo uspjeli ostaviti ove igrače od prošle sezone, kapetana i dokapetana. Znači Bilan i Babić su ostali s nama i to je velika stvar za nas i kontinuitet da imamo u klubu, a od ostalih koji su došli sigurno po imenu i rejtingu Hobson je za sada najveće ime, međutim zadovoljni smo potpisom Stocktona, Krušlina i Dukana”, zaključak  je Mršića.

Danijel Lutz foto: KK Cedevita

Danijel Lutz foto: KK Cedevita

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.