Otkriveni Milanovi planovi za izgradnju novog stadiona

Otkriveni Milanovi planovi za izgradnju novog stadiona

Uprava AC Milana objavila je planove za izgradnju novog stadiona...

Foto: acmilan.com

Nogometni klub Milan uskoro bi trebao početi s gradnjom novog stadiona čija bi glavna svrha bila približiti sam klub navijačima, a imao bi otprilike 48 tisuća sjedećih mjesta.

Planovi o izgradnji novog “doma” izneseni su iz vrhuške rossonera te objavljeni na društvenim mrežama, a prema trenutačno dostupnim informacijama trebao bi to biti “prvak novogradnje”, odnosno jedno od najvećih modernih multifunkcionalnih zdanja.

Jedan od glavnih arhitekata stadiona Emilio Faroldi u projektiranju novog Milanova domaćeg terena iskoristio je saznanja s nekolicine ostalih modernijih euuropskih stadiona te ih implementirao u svoje ideje i zamisli. “Inspiraciju sam crpio iz Emiratesa u Londonu, novog stadiona San Mamesa u Bilbau, St. Jakob Parka u Baselu i Xamaxova stadiona Neuchatel. Mogu kazati kako će ovaj stadion biti pogodniji Milanovim potrebama te projektiran u skladu sa zahtjevima današnjice i potrebama navijača koji pohode utakmice. Stadioni se danas ne koriste samo za puko odigravanje nogometnih utakmica”, istaknuo je Faroldi.

Stadion sigurno neće biti dovršen prije 2018. godine, kada je i planirano njegovo službeno otvorenje. Premda će biti gotovo dvostruko manji od sadašnjeg San Sira, kojega dijele sa gradskim rivalom Interom, navijači bi trebali aklamacijom pozdraviti njegovu gradnju budući da će biti mnogo bliže terenu i samim igračima. Milan se tako pridružio Juventusu (čiji je novi stadion otvoren 2012) te Udineseu, koji također čeka službeni završetak radova na novom stadionu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.