Otkriveno sramotno glasanje: Šarić nije bio ni blizu nagradi

Otkriveno sramotno glasanje: Šarić nije bio ni blizu nagradi

Šariću skandiraju 'M-V-P' csnphilly.com

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na pobjedu Malcolma Brogdona u utrci za rookieja godine, te se javlja jako puno ogorčenih zaljubljenika u američku košarku s mišlju kako je Dario Šarić trebao pokupiti nagradu.

Očekivano su najglasniji oni iz Philadelphije, koji su gledali kako ostaju bez nagrade za najboljeg novaka iako su imali dva od tri predstavnika u finalnom izboru. Joel Embiida su navijači nekako preživjeli, jer odlični centar zbog ozljede nije nastupio u puno utakmica, no Šarića teško opraštaju vodstvu NBA.

Ipak, procurila je konačna ljestvica glasanja za rookieja godine, po kojoj hrvatski košarkarški reprezentativac Dario Šarić nije bio ni blizu nagradi. Naime, Brogdon je nagradu osvojio s 414 bodova, dok je drugoplasirani Šarić skupio tek 266. Embiid je zauzeo treće mjesto s 177 bodova, a kritičari najviše zamjeraju što se Šarić, koji je imao bolju statistiku od Brogdona i važniju ulogu u ekipi, nije po bodovima glasača niti približio Brogdonu. Nažalost može se zaključiti kako je utrka za rookieja godine bila neizvjesna samo na papiru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.