Otrovne strelice iz Grčke: “Dva gola Hrvatska je zabila iz ničega!”

Otrovne strelice iz Grčke: “Dva gola Hrvatska je zabila iz ničega!”

Nakon loše prezentacije njegovih igrača na Maksimiru, grčki izbornik najavio je promjene u sastavu.

Foto: Lea Perhoč

U nedjelju Grčka na stadionu Georgios Karaiskakis od 20:45 dočekuje hrvatsku nogometnu reprezentaciju u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Pred Grcima je težak zadatak jer moraju nadoknaditi veliki zaostatak nakon poraza prošli četvrtak na Maksimiru kada ih je Hrvatska pobijedila 4:1.

“Nikad u životu nisam nadoknadio ovoliko veliku razliku”, priznao je izbornik Nijemac Michael Skibbe koji grčku reprezentaciju vodi od 2015. godine. Nada se da će ostati na klupi čak i ako ne izbaci Hrvatsku.

“Ne mislim da je ovo moja posljednja utakmica na klupi reprezentacije, ali vidjet ćemo.”

Nakon loše prezentacije njegovih igrača na Maksimiru, najavio je promjene u sastavu. Također, za uzvrat će moći računati na Kostasa Manolasa, kojem je istekla suspenzija, i na kapetana Vasilisa Torosidisa, koji će biti spreman nakon oporavka od ozljede.

“Bit će novih igrača. Manolas i Torosidis će biti na terenu. Za ostalo ću vidjeti.”

Na Maksimiru Grčka je igrala defanzivnije, kako i inače igraju u gostima kod jačih reprezentacija, a u Pireju će igrati posve drugačije.

“Plan kako ćemo igrati vam, naravno, ne mogu otkriti. Mogu se složiti da je grčki stil nogometa obrambeni, ali sad ne možemo igrati tako. To je jasno.”

Skibbe se još uvijek ne može pomiriti s pogreškama u grčkoj obrani koje su prethodile golovima u njihovoj mreži.

“Dva gola Hrvatska je zabila iz ničega, iz naših povratnih lopti golmanu. Ne smijemo više raditi takve pogreške.”

Za uzvrat će biti spreman kapetan Torosidis.

“Imam ozljedu već dva mjeseca, ali htio bih igrati protiv Hrvatske. Spreman sam za ovu utakmicu”, rekao je Torosidis i pritom nahvalio Hrvatsku.

“Imaju igrače svjetskog ranga. Od veze do napada. Znamo s kim igramo. Bit će teško. Nesreća je što smo odigrali najgore u meču koji je bio ključan. U Zagrebu smo napravili više pogrešaka nego u cijelim kvalifikacijama. Ako ne uspijemo proći dalje, onda želimo barem pobijediti. Sutra ćete vidjeti naše drugo lice.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.