Otvaranje domaće KHL sezone: Medveščak svladao Soči

Otvaranje domaće KHL sezone: Medveščak svladao Soči

Medvjedi su po treći puta na domaćem ledu uzeli dva boda iz susreta sa Sočijem. U produžetku, Morrisonn je postigao pobjednički gol (3:2)

medvescak.com

Zagrebački Medvjedi u velikom su stilu otvorili domaću KHL sezonu. U goste je stigla dotad neporažena momčad Sočija, a povijest se u susretima ovih dviju momčadi ponovila. Soči je prvi preuzeo vodstvo, ali su nakon regularnog vremena Medvjedi su proslavili pobjedu i uzeli dva velika boda koja su ih stavila na prvo mjesto Zapadne konferencije.

„Tri pobjede u nizu, nisu uvijek lake, a niti najljepše, ali bodovi su ono što se broji“, komentirao je glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer nakon još jedne velike pobjede.

„Veselili smo se što ćemo igrati doma, pred našim navijačima i ponovno se pokazalo da je domaći led nešto što nam daju veliku prednost. Dobro smo počeli, ali smo znali da će biti teško. Soči je trenutno jedna od najboljih momčadi lige i igra jako dobro“, nastavio je glavni trener.

Da je atmosfera domaćeg leda nešto što su željno čekali, potvrdio je i Yann Sauve, branič Medvjeda koji je odigrao prvu utakmicu u Ledenoj dvorani: „Navijači su stalno bili uključeni u utakmicu i to je bio prvi puta da sam doživio da cijela dvorana navija zajedno na taj način. Bilo je odlično!“

O igri je pak rekao: „Obrana je jako dobro odradila svoj posao, nisu lako dolazili do našeg gola. Kao momčad igrali smo jako dobro, iako smo ponovno upadali u probleme s isključenjima. Na kraju smo se samo držali onog što smo zacrtali. I pobijedili.“

Za pobjedu Medvjeda su se pobrinuli Mark Katic, Colby Genoway i Shaone Morrisonn. Nakon prve trećine u kojoj su se ispitivale snage i postavljali temelji igre koja će do kraja ostati nadmetanje u svakom smislu riječi, Medvjedi su u drugoj napravili preokret i pokazali da mogu igrati sa svima.

Igračem utakmice proglašen je Danny Taylor koji je u nebrojeno navrata držao momčad u igri i omogućio pobjedu. Obranio je 35 udarca na vrata.

MEDVEŠČAK – SOČI 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Hovinen, Sauve, Genoway, Parlett, Mahbod, Smejkal, Giroux, Glumac, Brule, Hedberg, Butler, Larkin, Bolduc, Bezina, Smith, Morrisonn, Mertl, McMillan, Katic, Pare

HK SOČI: Barulin, Šikin, Fantenberg, Derljuk, Padakin, Tomilin, Krikunov, Ignatuškin, O’Dell, Petersson, Mamkin, Ščegolkov, Maxwell, Tolpeko, Pedan, Mamšev, Gorohov, Levickij, Skačkov, Deljnov

STRIJELCI:

07:26 0-1 Krikunov (Petersson, Ignatuškin) PP1

22:02 1-1 Katic (Bezina, Butler)

27:06 2-1 Genoway (Pare, Smith) PP1

46:14 2-2 Maxwell (Petersson, Fantenberg) PP2

62:04 3-2 Morrisonn (McMillan, Hedberg)

UDARCI NA VRATA: 42 – 37

ISKLJUČENJA: 28 min – 16 min

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.