Otvorena jubilarna 20. sezona MLS-a, nogomet ruši rekorde u SAD-u

Otvorena jubilarna 20. sezona MLS-a, nogomet ruši rekorde u SAD-u

Utakmicom Orlanda i New Yorka na stadionu Citrus Bowl otvorena je nova sezona Sjevernoameričke profesionalne nogometne lige.

Pred 62 510 gledatelja u Orlandu započela je jubilarna 20. sezona MLS-a dvobojem debitanata Orlanda i New Yorka koji je završio bez pobjednika rezultatom 1:1. Utakmica je bila deveta najgledanija u povijesti MLS-a, dok je na Citrus Bowlu bila najgledanija ikada iako je na njemu odigrano pet utakmica Svjetskog prvenstva 1994. godine.

Većina američkih zaljubljenika u nogomet pohodila je stadion u Orlandu kako bi na djelu vidjela nove akvizicije Orlanda New Yorka, Kaku i Davida Villu. Iako je Kaka postigao zgoditak za izjednačenje, gledatelji su ostali zakinuti za kvalitetu nogometne igre koja je miljama daleko od kvalitete europskog nogometa.

Mnogi smatraju kako bi se stanje trebalo popraviti dolaskom Stevena Gerarda i Franka Lamparda, dok američki mediji spekuliraju kako su na meti nekih klubova i Balotelli, Van der Vaart, Xavi, De Rossi

Posebno oduševljen bio je povjerenik lige Don Graber: “Grad je tjedan dana već u ljubičastom. Ovo je sjajan početak 20. sezone MLS-a. Imamo dvije nove ekipe, tri nova televizijska partnera i nekoliko novih igrača u ligi. Sve je to super, ali ništa se ne može mjeriti s osjećajem kada vas uživo bodri 62 tisuće navijača.”

Dobra je vijest kako nogomet postaje sve popularniji u Americi što svjedoči i podatak kako su se navijači pred stadionom počeli pojavljivati pet sati prije početka susreta, a u prilog time ide i činjenica kako sve više kvalitetnih igrača dolazi u MLS i to što se liga svake godine širi po uzoru na dominantnije sportove u SAD-u.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.