Otvorena Zlatna pirueta, hrvatski par bez Europskog prvenstva

Otvorena Zlatna pirueta, hrvatski par bez Europskog prvenstva

Počela je 48. Zlatna pirueta...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je otvorila 48. izdanje najstarijeg klizačkog natjecanja na svijetu, koje se i ove godine održava u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Prvog dana Zlatne piruete održana su dva programa, ogledi plesnih i sportskih parova, a na led su izašli i Hrvati Lana Petranović i Michel Lueck. Domaći dvojac u konkurenciji sportskih parova zauzeo je 11. mjesto s 36.38 osvojenih bodova, a trenutačno su vodeći Rusi Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov, aktualni brončani par s Europskog prvenstva.

“Nažalost nismo uspjeli ostvariti svoj cilj i osigurati normu za Europsko prvenstvo, za što nam je nedostajalo samo 0.18 bodova. Tužni smo, ali zajedno kližemo tek šest mjeseci, ovo nam je prvi nastup u Zagrebu i ne smijemo biti razočarani. Nastavit ćemo naporno raditi pa u veljači pokušati izboriti vizu za svjetsko prvenstvo”, prokomentirala je Petranović.

U konkurenciji plesnih parova u vodstvu su nakon kratkog plesa Talijani Charlene Guignard i Marco Fabri, a iza njih su se pozicionirali svjetski juniorski prvaci Kaitlin Hawayek i Jean-Luc Bakera te Japanci Emi Hirari i Marien de la Asuncion.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.