Otvorene 22. Zimske olimpijske igre, Ivica i Janica Kostelić ušli u povijest

Otvorene 22. Zimske olimpijske igre, Ivica i Janica Kostelić ušli u povijest

Hrvatski stjegonoša na otvaranju Igara bio je Ivica Kostelić. Obitelj Kostelić time je još jednom ispisala olimpijsku povijest, budući da su Ivica i Janica jedini brat i sestra koji su nosili zastavu svoje zemlje na otvaranju

Spektakularnom ceremonijom na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju otvorene su 22. Zimske olimpijske igre. Svečanost je započela impresivnim vatrometom iznad Olimpijskog stadiona nakon čega su Rusi kroz vlastitu abecedu još jednom podsjetili na ostvarenja kojima su zadužili svijet.

Impresivnim sportskim zdanjem u Sočiju prodefilirali su predstavnici 88 zemalja, a svečanoj ceremoniji otvaranja bio je prisutan i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je svečanost pratio u društvu supruge. Hrvatski predsjednik drugoga dana Olimpijskih igara posjetit će  hrvatske predstavnike u Sočiju. Hrvatsku će u Sočiju predstavljati 11 sportaša u tri sporta – alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu.

Hrvatski stjegonoša na otvaranju Igara bio najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja (slalom i superkombinacija iz Vancouvera 2010. te kombinacija iz Torina 2006.).  Obitelj Kostelić time je još jednom ispisala olimpijsku povijest, budući da su Ivica i Janica jedini brat i sestra koji su nosili zastavu svoje zemlje na otvaranju.

Na Igrama sudjeluje više od 2.800 sportaša u sedam sportova i 15 disciplina. Najviše sportaša imaju Amerikanci – 230, pet više od domaćina Rusije.  Tijekom dvije i polusatne ceremonije program su uz brojne ruske klasike i balete, obogatile i aktualne ruske glazbene zvijezde, a najveće zanimanje izazvao je nastup ženskog dueta “T.A.T.U”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.