Otvoreno atletsko PH za osobe s invaliditetom: Najbolji skok na svijetu ove sezone Mikele Ristoski!

Otvoreno atletsko PH za osobe s invaliditetom: Najbolji skok na svijetu ove sezone Mikele Ristoski!

- Ovaj rezultat me ugodno iznenadio uoči EP-a, objasnila je Ristoski koja je za 26 cm poboljšala svoj državni rekord

Mikela Ristoski/Getty Images

Na atletskom stadionu “Sloboda”u Varaždinu održano je 17. otvoreno atletsko prvenstvo za osobe s invaliditetom. Na prvenstvu se nadmetalo 78 atletičarki i atletičara iz 10 hrvatskih klubova i 9 zemalja. Oni su se nadmetali u pet trkačkih, dvije skakačke i četiri bacačke discipline za različite skupine invaliditeta. Skokom u dalj od 5,71 metara Mikela Ristoski, članica AKOSI “Medulin”, postavila je novi državni rekord I najbolji rezultat na svijetu ove sezone. Ristoski je poboljšala za 26 cm svoj državni rekord iz 2012. godine.

– Ovaj rezultat me je ugodno iznenadio uoči nastupa na 11. IPC Europskom atletskom prvenstvu, koje se održava od 14. do 24.08.2014 u Welškom Swanseu. Vjerujem da ću i tamo biti u najužoj konkurenciji za ostvaranje odličja, zaključila je Ristoski.

– Hrvatska reprezentacija će u Swanseu nastupiti sa 14 atletičarki i atletičara. Naravno da me je rezultat Mikele Ristoski obradovao i da će se podmlađena reprezentacija iz Swansija vratiti sa dobrim rezultatima,  izjavio je Tomislav Kristićević izbornik hrvatske atletske paraolimpijske reprezentacije

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.