Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe sa invaliditetom

Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe sa invaliditetom

Foto: Getty Images

Na otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je danas završeno na poljudskim bazenima u Splitu, hrvatski plivači s invaliditetom Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić, Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Kristijan Mamić, Nataša Sobočan i Ana Majsec ostvarili su norme za nastup na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje će se održat u Portugalu od 30. travnja do 7. svibnja.

Još jučer su Kristijan Vincetić u disciplini 100 metara leptir i Dino Sinovčić u disciplini 100 metara leđno isplivali norme za paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Od važnijih rezultata valja istači rezultat Crnogorca Ilije Tadića koji je u disciplini 50 metara slobodno isplivao 6. europsko vrijeme odnosno 9. vrijeme ja svijetu.

Slobodan Glavčić izbornik Hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom ocjenio je ovogodišnje natjecanje, koje se po 6. put održava u Splitu kao najjače i najkvalitetnije do sada. Glavčić je izrazio svoje nadanje da će Split biti domačin europskog prvenstva već 2018. godine. Od zemalja koje su se posebno istaknule svojom kvalitetom Glavčić je istaknuo mlade kineske plivačke nade Yang Hong, Wang Lichao i Xu Haijiao u disciplini 200 metara mješovito.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.