Otvoreno prvenstvo Hrvatske: Ivica Kostelić i Sofija Novoselić državni prvaci u slalomu

Otvoreno prvenstvo Hrvatske: Ivica Kostelić i Sofija Novoselić državni prvaci u slalomu

Novoselić je slavila u vremenu 2:01.76, ostvarivši najbolje FIS bodove u slalomu. Kostelić je do pobjede sa vremenom 1:52.76, drugi je u državnom poretku bio Natko Zrnčić-Dim a treći Matej Vidović

Sofija Novoselić/Getty Images

Ivica Kostelić i Sofija Novoselić osvojili su naslove slalomskih prvaka Hrvatske na Otvorenom prvenstvu u austrijskom skijalištu u Innerkremsu.

Pobjedu na slalomu skijašica Sofija Novoselić upisala je u vremenu 2:01.76, a taj rezultat pretvoren u FIS bodove vrijedi 15.47 FIS bodova, čime Sofija nakon nešto manje od dvije i pol godine stanke popravlja najbolje osobne FIS bodove u slalomu. Sjajan nastup na utrci te također novi najbolji osobni slalomski FIS bodovi i za Ivu Mišak, koja je na utrci podijelila drugo mjesto s Nevenom Ignjatović (SRB) uz svega 0.24 sek. zaostatka u odnosu na vrijeme Sofije Novoselić (Ivinih 16.69 FIS bodova, poveći pomak s do sada najboljih 26.41 FIS bodova).

Treće mjesto slalomskog Prvenstva Hrvatske, uz 10. mjesto utrke i 2.01 sek. zaostatka za Sofijom, za Sašu Tršinski (25.70 i za njene nove osobno najbolje slalomske FIS bodove do sada). Andrea Komšić, Leona Popović i Edita Pršendić bez završetka druge slalomske vožnje.

U muškoj konkurenciji Ivica Kostelić je do pobjede stigao u vremenu 1:52.76. 30 stotinki sekunde bila je Ivičina prednost u odnosu na Davida Rydinga (GBR) na drugom mjestu. Drugi u poretku državnog prvenstva u slalomu s četvrtim mjestom utrke i 17.07 FIS bodova Natko Zrnčić-Dim (+1.65 sek. zaostatka za Ivicom), državno treći, a na utrci peti Matej Vidović uz 1.82 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom (18.01 FIS bodova). U daljnjem državnom poretku četvrto mjesto za Filipa Zubčića, peti Elias Kolega, šesti Luka Krsmanović, sedmi Luka Gobec. Istok Rodeš diskvalificiran u prvoj vožnji, Dalibor Šamšal, Marko Abramović i Dominik Sučec bez završetka prve slalomske vožnje. U četvrtak je u sklopu Otvorenog prvenstva Hrvatske u Innerkremsu u planu po jedan spust skijašica i skijaša, ujedno i kao sastavni dio superkombinacije, ali i po jedan spust skijašica i skijaša u sklopu Otvorenog prvenstva Slovenije. Na utrkama spusta kod skijaša austrijski mediji najavljuju i sasvim izvjestan nastup aktualnog trostrukog pobjednika Svjetskog kupa Marcela Hirschera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.