Otvoreno PH u skijanju: Ivica Kostelić odnio naslove u spustu i superkombinaciji

Otvoreno PH u skijanju: Ivica Kostelić odnio naslove u spustu i superkombinaciji

Državna prvakinja u spustu je Andrea Komšić, dok je superkombinacijski naslov u austrijskom Innerkremsu pripao Saši Tršinski

Ivica Kostelić/Getty Images

Ivica Kostelić slalomskom je naslovu prvaka Hrvatske pridružio i naslov u spustu te superkombinaciji. Državna prvakinja u spustu je Andrea Komšić, dok je superkombinacijski naslov pripao Saši Tršinski.

Drugoga dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u skijanju Kostelić je utrku spusta završio u vrijemenu 1:16.84 sa jednom jedinom stotinkom prednosti u odnosu na Sebastiana Arzta (Austrija). Uz svega 0.23 sekunde sporije vrijeme u odnosu na Ivičino, Natko Zrnčić-Dim utrku je okončao kao ukupno osmi, te drugi u sklopu državnog prvenstva. Treće mjesto nacionalne konkurencije, uz 29. mjesto utrke i 2.16 sekunde zaostatka u odnosu na Ivicu pripalo je Istoku Rodešu. Filip Zubčić stotinku sporiji od Istoka na četvrtom mjestu, Dalibor Šamšal peti, Luka Krsmanović šesti, Luka Gobec sedmi, a Elias Kolega osmi. Ukupni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher utrku je završio na 47. poziciji uz 3.46 sekunde zaostatka za Kostelićem.

Ilka Štuhec (Slovenija) u vremenu 1:19.14 i uz 1.57 sekunde prednosti u odnosu na Ines Beran (Austrija) pobijedila je na ženskom spustu Otvorenog prvenstva Hrvatske u Innerkremsu. Andrea Komšić na utrci deveta uz 2.35 sekunde zaostatka za Štuhec, Saša Tršinski odmah do nje deseta uz 2.47 sekunde zaostatka. Andrea nacionalno prva, Saša druga, uz 13. mjesto utrke Sofija Novoselić nacionalno treća, uz 14. i 15. mjesto utrke Iva Mišak i Leona Popović četvrta i peta.

Superkombinacijsko natjecanje skijaša OP Hrvatske Ivici Kosteliću ponovno je donijelo i ukupnu i pobjedu u nacionalnim okvirima u vremenu 2:08.25. Najbliži do njega i na natjecanju i nacionalno, uz 0.91 sekunde zaostatka, Natko Zrnčić-Dim. Četvrti na natjecanju, nacionalno superkombinacijski treći Dalibor Šamšal. Dok su se u daljnjem poretku hrvatskih skijaša našli redom Filip Zubčić, Istok Rodeš, Luka Krsmanović, Elias Kolega te Luka Gobec.

Na superkombinaciji skijašica još jedna pobjeda za Ilku Štuhec u vremenu 2:16.81. Saša Tršinski druga na natjecanju uz 4.02 sekunde zaostatka, što joj je nacionalno donijelo pobjedu. Iva Mišak od hrvatskih djevojaka superkombinacijska druga (peto mjesto ukupno), Andrea Komšić treća (ukupno sedma), Sofija Novoselić četvrta (ukupno osma). Leona Popović bez završetka slalomske vožnje.

Na još dva spusta Otvorenog prvenstva Slovenije, koja su održana nešto tijekom dana u Innerkremsu, Natko Zrnčić-Dim je bio najuspješniji od hrvatskih natjecatelja na petom mjestu. Ivica Kostelić je zauzeo 12. mjesto, dok je Istok Rodeš bio 22. Andrea Komšić završna šesta, Saša Tršinski 14. s najboljim hrvatskim rezultatima ženskog spusta OP Slovenije, sve uz treću pobjedu Ilke Štuhec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.