Otvoreno prvenstvo Slovenije: Filip Zubčić slavio u veleslalomu i ostvario najbolje FIS bodove

Otvoreno prvenstvo Slovenije: Filip Zubčić slavio u veleslalomu i ostvario najbolje FIS bodove

Dalibor Šamšal i Sofija Novoselić slavili su na FIS superkombinacijama "Pokala Kranja" na Krvavcu

Filip Zubčić

Filip Zubčić pobijedio je u utrci veleslaloma na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Kranjskoj Gori i tako stigao do najboljih FIS bodova u dosadašnjoj karijeri. Hrvatski reprezentativac u Sloveniji je zaradio 15.35 FIS bodova.

Zubčić je slavio u vremenu 1:58.72, a  najbliže mu se na drugom mjestu, uz naslov novog veleslalomskog prvaka Slovenije, približio Klemen Kosi uz ukupnih 0.48 sekunde zaostatka.

Od preostalih hrvatskih rezultata na utrci Istok Rodeš u konačnici 10. (+2.99 sek. zaostatka u odnosu na Filipa), Elias Kolega 12., Matej Vidović 17., Luka Krsmanović 24., Dominik Sučec 38. u konkurenciji isto toliko natjecatelja.

Ženski veleslalom OP-a Slovenije pobjedom je zaključila Ana Drev (SLO) u vremenu 1:59.02. Saša Tršinski najbolja hrvatska skijašica na 9. poziciji uz 2.03 sek. zaostatka i, poput Filipa, svojim novim u veleslalomu najboljim osobnim FIS bodovima 25.84. Sofija Novoselić 12., Leona Popović 13. također uz nove najbolje osobne veleslalomske FIS bodove 33.54. Andrea Komšić nije završila drugu, Edita Pršendić, Matilda Šola i Iva Mišak bez završetka prve vožnje.

Šamšal i Novoselić najbolji u Krvavcu

Hrvatski su skijaši bili uspješni i dan ranije.  Naime, Dalibor Šamšal i Sofija Novoselić slavili su na FIS superkombinacijama “Pokala Kranja” održanim na Krvavcu.

Superkombinaciju skijaša Dalibor je u svoju korist riješio u vremenu 1:37.00, uz 0.14 sek. prednosti u odnosu na Mišela Žeraka (SLO). Leo Vukelić na istom natjecanju 24., Elias Kolega 25., Luka Gobec 51. u konkurenciji 62 natjecatelja. Luka Krsmanović diskvalificiran u drugoj vožnji, Istok Rodeš bez završetka druge vožnje.

Uz superkombinaciju, skijaši su jučer na Krvavcu odradili i dva FIS superveleslaloma, od kojih je jedan bio i sastavnim dijelom superkombinacije. Dalibor Šamal i Istok Rodeš tu s 13. i 14. vremenom, Dalibor i još jednom 14.

Kod skijašica Sofija Novoselić do pobjede na superkombinaciji “Pokala Kranja” stigla je u vremenu 1:41.42, i uz 0.27 sek. prednosti u odnosu na Nevenu Ignjatović (SRB). Iva Mišak treća uz 0.77 sek., Saša Tršinski peta uz 1.41 sek. zaostatka za Sofijom, Matilda Šola sedma, Leona Popović 10., Edita Pršendić 27. u konkurenciji 33 natjecateljice. Na utrkama FIS superveleslaloma najbolji rezultati za Sašu (četvrto mjesto), te opet Sašu, Leonu i Ivu (osma, deveta i deseta).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.