Ovaj vikend odvila se malo drugačija ljetna noć u Grožnjanu

Ovaj vikend odvila se malo drugačija ljetna noć u Grožnjanu

Foto: Galerija slika Damijanić Photography

Toplu ljetnu noć najbolje je provesti utrkujući se starim ulicama nekog mjesta.  Mnogima to nije tipično, ali sudionicima šestog izdanja “Grožnjan by nighta” to je sasvim normalna stvar i zabilježena u kalendaru već godinu unaprijed.

Priređena je još jedna savršena predstava za gledatelje i ‘slučajne prolaznike’ koji su se našli za vikend u ovom malom istarskom gradu. Sa svjetiljkama se krenulo u utrku vijugajućom stazom koja prolazi gradskim zidinama te brzim spustom ‘izbija’ na makadamski uspon koji zatim vodi nazad na start vožnje koja traje svega sat vremena.

Broj sudionika nije bio velik, ali  kvaliteta vozača je opravdala očekivanja gledatelja, posebno mnogih turista koji su ostali zatečeni činjenicom da utrka starta tek u 23 sata navečer. Favorit je svakako bio austrijanac Heinz Verbnjak koji se titulom ‘krunio’ tri  godine zaredom, ali je ovaj put ipak  brži od njega bio Tomaž Čefuta koji je postao  pobjednik ove utrke.

Ivana Rosa Novak iz ‘KD Sloga 1902 Idrija’ zaslužuje posebne pohvale kao najmlađi sudionik i jedina predstavnica ženskog spola na utrci, dok su njeni klupski kolege Matevž Mrak i David Svid Novak bili predstavnici kategorije do 14 godina i tako završili na postolju.

Daniel Cerovac (KK Jastrebarsko WD 40) pobjednik je kategorije 15-20, dok ukupni pobjednik utrke Tomaž Čefuta (KK Djak) je i pobjednik kategorije 21-30. Uroš Mikelj (Calcit Team) je pobjednik kategorije 31-40 i ukupno drugo plasirani na utrci, a dosadašnji ‘kralj noćnog Grožnjana’ Heinz Verbnjak (Valamar.com Team) je pobjednik kategorije 41-50. Iskusni Denis Bukovac (BK Novigrad) je pobjednik kategorije iznad 50.

Čestitke na ostvarenim rezultatima svim sudionicima.

Foto: Damijanić Photography

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.