Holon, Izrael 32. Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici

Ovaj vikend prati se nastup naših juniorki u ritmičkoj gimnastici

Ovaj vikend prati se nastup naših juniorki u ritmičkoj gimnastici

Foto: Tena Čondor/ Facebook

Tom prigodom organizator i domaćin ovog natjecanja imat će priliku i čast ugostiti najbolje natjecateljice ovog prekrasnog sporta iz čak 40-tak europskih država. Natjecanje se održava  u kategorijama – juniorke ekipno, seniorke pojedinačno višeboj i seniorke grupne vježbe.

Među tim državama svoje mjesto je našla i Hrvatska čiju delegaciju predstavljaju Svitlana Sergijenko, vođa ekipe, sutkinja BREVE 1 Mirjana Starčević Bosnar i trenerica Oksana Kijanica Begović, a na ovom velikom natjecanju predstavljaju nas juniorske reprezentativke, ekipa u sastavu: Tena Čondor (2002.) iz Zagreba, Sunčica Lozić (2002.) iz Trogira i Ema Kovačić (2003.) iz Varaždina.

Juniorke će u petak i subotu vježbati ukupno osam vježbi (dvije s vijačom – Tena i Ema, dvije s obručem – Tena i Sunčica, dvije s loptom – Tena i Sunčica i dvije s čunjevima – Sunčica i Ema), a za plasman će se zbrajati šest najbolje ocjenjenih vježbi. Naša ekipa nastupa u skupini C s još trinaest država: Andora, Armenija, Austrija, Velika Britanija, Irska, Luksemburg, Crna gora, Norveška, Armenija, Portuga, Srbija, Slovačka i Švedska

Nakon odrađenog prvog dana natjecanja u pojedinačnoj kategoriji Sunčica Lozić zauzela je 42.mjesto dok je Tena Čondor zauzela 58.mjesto u vježbi s obručem. U ekipnom dijelu natjecanje zauzele su 30.mjesto  izvodeći vježbe s vijačom i obručem.

Danas je novi dan za naše djevojke, a termin nastupa se bliži jer kreće se s vježbama već od 10,45 h.

Tom prigodom poručujemo im – pratimo nastup i navijamo za vas,  zato samo hrabro!

Rezultat se može pratiti ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.