Ovečkin odlučan: ”Igrat ću u Južnoj Koreji bez obzira na pravila NHL lige”

Ovečkin odlučan: ”Igrat ću u Južnoj Koreji bez obzira na pravila NHL lige”

Foto: Russianmachineneverbreaks.com

Iako je igračima, koji nastupaju u NHL ligi zabranjeno sudjelovanje na Zimskim Olimpijskim igrama u Pyeongchangu, ruska legenda Aleksandar Ovečkin ne mari za to pravilo.

Naime, čelni ljudi najjače svjetske hokejaške lige ne žele da njihovi klubovi nemaju igrače na raspolaganju puna tri tjedna, za vrijeme trajanja hokejaškog turnira na ZOI i odlučili su zabraniti igračima sudjelovanje u Južnoj Koreji.

Međutim, u svom stilu, kapetan Rusije i Washington Capitalsa izjavio je kako nema namjeru pridržavati se tog pravila:

”Nisam, a ni neću promijeniti svoje mišljenje. Riječ je o mojoj domovini, a svima nama je želja jednog dana zaigrati na Olimpijskim igrama. Takva prilika se ne propušta i ne zanima me što mi govore da ne smijem igrati za Rusiju. Ja sam odlučio i ići ću na Olimpijske igre”, rekao je Ovečkin za Chicago Tribune.

Podijeljena su mišljenja hokejaškog, a i samog sportskog svijeta, oko Ovečkinove izjave da Rus želi napustiti momčad i zamijeniti ju nacionalnom vrstom, no neki dijele mišljenje jednog od, ako ne i najboljeg hokejaša svijeta. Tako je njegov sunarodnjak Evgenij Kuznjecov podržao Ovečkina:

”Ako nas Rusija treba odazvati ćemo se i nije nas briga što nam nalažu pravila lige. To je u srcu svakog Rusa, to je razlog zašto u konačnici i igramo hokej. Da možemo predstaviti svoju zemlju na tako velikom natjecanju”, zaključio je Kuznjecov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.