Prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Ovo je početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca!

Ovo je početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca!

Ovoga vikenda u Vinkovcima održava se 22. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu osoba s invaliditetom na kojem nastupa 15 klubova s 142 igrača. O ovogodišnjem prvenstvu govori i to da na njemu nastupaju i neke od hrvatskih paraolimpijki i osvajačica europskih i svjetskih medalja kao što su Sandra Paović, Mirjana Lučić, Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić.

“Sve četiri naše paraolimpijke u stolnom tenisu odličnim rezultatima u ostvarivanju normi za nastup na Paraolimpijskim igrama, koje se u rujnu održavaju u Rio de Janeiru, nagovjestile su mogućnost ostvarivanja izvrsnih rezultata na Igrama. Sigurno je kako od njih možemo očekivati vrhunske rezultate za čije postizanje im moramo osigurati i isto tako vrhunske pripreme. Pored stolnotenisačica u Riju će Hrvatsku na paraolimpijskim igrama predstavljati i natjecatelji u atletici, plivanju i judu za slijepe”, rekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

Prema riječima predsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragana Rakića prvenstvo u Vinkovcima je jedno od najbrojnih državnih prvenstava.

“Posebno nas raduje sudjelovanje velikog broja mladih igrača koji su se prijavili. Od nekih očekujemo da naprave malo veći rezultat jer je riječ o našim budućim potencijalnim reprezentativcima. Nadamo se da je ovo početak stvaranja jedne nove mlade generacije hrvatskih reprezentativaca.”

Zoran Križanec, Helena Dretar Karić, Anđela Mužinić i Tomislav Špalj

Zoran Križanec, Helena Dretar Karić, Anđela Mužinić i Tomislav Špalj

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.