Ovoga vikenda u Splitu državno stolnotenisko prvenstvo za osobe s invaliditetom

Ovoga vikenda u Splitu državno stolnotenisko prvenstvo za osobe s invaliditetom

Od petka do nedjelje Split će biti domaćin 23. izdanja hrvatskog prvenstva u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Prvenstvo će se održati u sportskoj dvorani OŠ Gripe, a nastupit će 142 igrača i igračica iz 20 klubova koji će se nadmetati u 11 muških i 11 ženskih kategorija.

Izbornik Emil Gubica izjavio je da je hrvatsko prvenstvo u Splitu prilika za pogled na rad i napredovanje igrača i rad klubova, te ujedno i jedno od natjecanja u sklopu priprema reprezentativaca, koje ove godine očekuje u svibnju svjetsko ekipno prvenstvo u Bratislavi te u rujnu europsko prvenstvo u Laškom.

“Na ovim prvenstvima očekujemo visoke plasmane naših predstavnika kao i osvajanje odličja nakon odličnih rezultata na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Osim toga natjecanje u Splitu je svakako prigoda za dokazivanje mladih nada koji svakako nadolaze i konkuriraju za ulazak u reprezentaciju,” poručio je izbornik Gubica.

Jedna od glavnih kandidatkinja za osvajanje odličja u Splitu je mlada Splićanka Anđela Mužinić, koja je u ekipi s Helenom Dretar Karić na POI u Rio de Janeiru osvojila broncu.

Mužinić očekuje da se pred svojom publikom nakon dvije godine ponovno okiti zlatnim odličjem i prekine dominaciju svoje kolegice Helene Dretar Karić.

“Kako sada stvari stoje u Bratislavi ćemo ja i Helena morati nastupiti u jačoj kategoriji 4, jer nema dovoljno prijavljenih ekipa za kategoriju 3. Stoga bismo se ovog puta mogli zadovoljiti broncom, jer ćemo se nadmetati s konkurenticama koje imaju lakše tjelesno oštećenje od nas. Osvajanjem bronce u kategoriji 4. za nas bi bio veći uspjeh od srebra u kategoriji 3. U Laškom, u pojedinačnoj konkurenciji želim biti zlatna, a za sada ne znam da li ćemo nas dvije nastupiti u svojoj kategoriji ili ćemo ponovno nastupati u kategoriji 4. No, najvažnije je da se dobro pripremimo i da nas zdravlje posluži,” zaključila je Anđela Mužinić.

Prvenstvo organiziraju Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom i Sportski savez invalida Splita.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.