Ozlijeđeni Mate Pavić čeka kiks Kubota i Mela za preuzimanje vrha

Ozlijeđeni Mate Pavić čeka kiks Kubota i Mela za preuzimanje vrha

Hrvatska i SAD jedini imaju po dva tenisača među 10 najboljih u igri parova.

Foto: Croatian Tennis / Facebook

Hrvatska je postala prava teniska velesila u igri parova. Osim Hrvatske, samo se SAD zahvaljujući braći Bryan mogu pohvaliti da imaju dva igrača među 10 najboljih, osim toga četvorica su među 50, a to uz Hrvatsku i SAD ima još samo Španjolska.

Mate Pavić ozlijedio je rebro, pa će morati pauzirati neko vrijeme, međutim sjajni nastupi sa Austrijancem Oliverom Marachom doveli su ovaj dvojac pred sami vrh. Pavić je treći sa 6880 bodova, a Marach ima 50 bodova manje. Na vrhu se i dalje nalaze Lukasz Kubot i Marcelo Melo sa 7870 bodova, ali njih dvojica brane naslov i 1000 bodova iz Madrida i ukoliko ne odrade posao kako treba, Pavić će im doći veoma blizu.

Ivan Dodig napredovao je jedno mjesto i vratio se u top 10 osvajanjem naslova u Munchenu u paru sa Ramajeev Ramom. Dodig i Ram bili su bolji u finalu od Nikole Mektića, a njemu je taj rezultat omogućio zadržavanje 30. pozicije.

Franko Škugor nazadovao je tri mjesta i sada je 43. igrač parova na svijetu, a među 100 najboljih nalazi se još i Antonio Šančić koji je također nazadovao tri pozicije i sada se nalazi na 64. mjestu.

Na Race listi za završnicu u Londonu Marach i Pavić su vodeći sa 4120 bodova. Jedini koji ih nakon Madrida mogu preteći su braća Bryan, a oni imaju 3750 bodova. Na trećem mjestu nalaze se Kolumbijci Cabal i Farah, a četvrtu poziciju drže Mektić i Peya. Dodig i Ram nalaze se na 13. poziciji, a trenutno za osmim mjestom koje vodi u London zaostaju 210 bodova, a ukoliko zadrže formu od prošlog tjedna brzo će nadoknaditi zaostatak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.