Palma de Mallorca: Još jedan odličan dan za CRO jedra

Palma de Mallorca: Još jedan odličan dan za CRO jedra

Još jedan dugi dan na regatnim poljima Palma de Mallorce, no isplatilo se. Tina Mihelić peta je u Laser Radialu, iznenađenje dana je u Finnu Nenad Bugarin također na petom mjestu, jednom bolje od Ivana Kljakovića Gašpića.

Tina Mihelić

Slab vjetar, puno čekanja na kopnu i na moru, puno prekida, ponavljanja starteva..zaista prava muka drugog dana Trofeja princeze Sofije u Palma de Mallorci. Zadnji dio flote od oko 1200 jedriličara vratio se na kopno iza 20 sati, rezultati se još uvijek rješavaju.

No, puno strpljenja koje je trebalo imati za današnji dan itekako se isplatio Tini Mihelić. Pobjeda u trećem plovu regate i šesto mjesto u četvrtom, donijeli su joj peto mjesto ukupnog poretka.

“U prvom plovu sam držala desnu stranu regatnog polja, tako sam i startala, odmah otišla desno, pokupila sam reful i samo prošla ispred cijele flote. Na prvoj oznaci sam bila druga, niz vjetar sam prošla norvešku jedriličarku, napravila malu razliku, dovoljnu da zadnja stranica u vjetar bude jednostavna. Drugi plov sam planirala startati na lijevoj strani, međutim bilo me malo strah pa sam se ipak odlučila za sredinu što se pokazalo loše, bila sam tek 20. na prvoj oznaci, ali uspjela sam se probiti do šestog mjesta do cilja”, kazala je Tina Mihelić.

Ana Zelić je 64, a u vodstvu je Belgijka Emma Plasschaert.

Iznenađenje dana je svakako mladi Nenad Bugarin, momak koji je još lani bio junior i osvojio broncu na svjetskom juniorskom prvenstvu klase Finn, se nakon četiri plova u seniorskom društvu nalazi na visokom petom mjestu! Jednu je stepenicu bolji od Ivana Kljakovića Gašpića. Nenad je u trećem plovu regate drugi prošao ciljem. Broj jedan je preuzeo Novozelanđanin Josh Junior.

Laseraši su nadoknadili zaostatak od prethodnog dana, čak tri jedrenja su odradili. Šveđanin Jesper Stalheim zadržao je broj jedan, a od naših kormilara najbolje je plasiran Daniel Mihelić na 26. mjestu. Filip Jurišić je 43, na 70. mjestu je Toma Višić, a Bogolsav Bugarin je na 112. poziciji.

Među daskašima 45. je Luka Mratović, dok je Martin Dolenc šesti u neolimpijskoj disciplini na dasci sa zmajem. Za kitere sutra regata završava s plovom za odličja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.