Panamski nogometaš napustio igru nakon rasističkog vrijeđanja

Panamski nogometaš napustio igru nakon rasističkog vrijeđanja

Igrač Juana Auriche Luis Tejada napustio je teren u prvenstvenoj utakmici protiv Cienciana nakon učestalog rasističkog vrijeđanja domaćih navijača...

Luis Tejada/Foto: Gettyimages

Nove kontroverze okružuju peruansko nogometno prvenstvo. Nakon što je u listopadu prošle godine nogometaš Juan Auricha Luis Tejada revoltirano napustio teren iziritiran rasističkim povicima navijačima, isto je bio primoran učiniti i ovoga vikenda.

Tejadi je ‘prekipjelo’ u 70. minuti utakmice, kada je iz protesta napucao loptu prema navijačkoj tribini i laganim korakom odšetao s terena.

“Nisam vjerovao da će se ponoviti takva situacija, no očito je da sam bio u krivu. Žao mi je zbog svega, ali vrijeđanje je počelo čim sam izašao na zagrijavanje“, rekao je Tejada. Tužno je što se nakon svega ispričava igrač prema kojemu su ružne riječi i bile upućene.

Trener Auriche do toga je trenutka već obavio sve izmjene, no nikome nije palo na pamet Tejadi išta zamjeriti, premda je travnjak napustio pri rezultatu 1:0  (s igračem više Ciencian je postigao još jedan gol i utakmicu zaključio 2:0 pobjedom).

“Nisam više mogao izdržati, jer je nakon jednog dosuđenog zaleđa situacija eskalirala. Protestno sam udario loptu, a zatim napustio teren. Što se još mora dogoditi da sudac konačno prekine jednu utakmicu? Zaista ne znam”, tužno je zaključio panamski nogometaš. “Imam obitelj – ženu i djecu i ne želim da mi se događaju ovakve stvari.”


Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.