Paolo Marinelli za portal HR: Mislim da je osvajanje četvrtog mjesta na EP-u malo tko očekivao

Paolo Marinelli za portal HR: Mislim da je osvajanje četvrtog mjesta na EP-u malo tko očekivao

- Nažalost u polufinalu smo na stvarno nesretan način izgubili. To je jednostavno sport. Takve se stvari nažalost dešavaju, rekao je Marinelli

Paolo Marinelli/Fibaeurope.com

Razigravač hrvatske U-20 reprezentacije Paolo Marinelli trenutačno uživa u rodnoj Rijeci nakon nastupa na Europskom prvenstvu na kojem je Hrvatska osvojila odlično četvrto mjesto. Hrvatski su košarkaši na Kreti premašili sva očekivanja, stigavši na korak do osvajanja medalje.

Od selekcije sastavljene od igrača rođenih 1994. i 1995. malo je tko u Hrvatskoj očekivao borbu za medalje. No, osjetno oslabljeni hrvatski su košarkaši u Grčkoj pružili odlične košarkaške prezentacije, pokazavši kako ova generacija nisu samo Dario Šarić i Mario Hezonja.

– Ja bih isto rekao da je to pravi uspjeh. Mislim da je uoči prvenstva malo tko to očekivao ovakav rezultat. Pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da nam je pola igrača nedostajalo. Da ih sada sve ne nabrajam. Ali eto uspjeli smo stvoriti neku kemiju, odradili odlično pripreme i na kraju nam se to vratilo na najbolji mogući način, objašnjava riječki branič koji je prošloga ljeta košarkašku karijeru nastavio u redovima ljubljanske Olimpije. Marinelli je u četvrto mjesto osvojeno u Grčkoj ugradio nešto manje od osam poena i 2,8 asistencija za 22 minute na parketu.

Marinellija i društvo u polufinalu je zaustavila reprezentacija Španjolske. U rijetko viđenom dvoboju koji je na najbolji način demonstrirao zašto je u košarci jedna sekunda kao u ostalim sportovima – deset, “deblji su kraj” nažalost izvukli hrvatski košarkaši.

– Nažalost u polufinalu smo na stvarno nesretan način izgubili. To je jednostavno sport. Takve se stvari nažalost dešavaju, dodaje riječki reprezentativac na privremenom radu u Deželi.

Hrvatski su košarkaši dan nakon nesretnog poraza imali priliku za popravak. Suparnik u susretu za utješno treće mjesto bio je stari rival Srbija, koja je jednostavno uzela ponuđeno. Hrvatski su košarkaši glavama još bili u susretu sa Španjolskom…

– Poraz od Španjolske u polufinalu, pogotovo na onakav način nas je definitivno slomio. To se osjetilo u našoj igri u utakmici za treće mjesto kada jednostavno nismo bili pravi. Nismo se uspjeli oporaviti na vrijeme nakon onakvog poraza. Jednostavno nismo uspjeli.

Iako su ostali na korak do medalje, hrvatski košarkaši zadovovoljni su se razišli nakon “operacije Kreta”.

– Postoji malo žal za medaljom, ali definitvno postoji i ponos i zadovoljstvo zbog odličnog nastupa i četvrtog mjesta što je po meni definitivno uspjeh. Pogotovo kada se sve uzme u obzir.

Paolo je jedan od sedmorice igrača koji će i sljedeće godine imati priliku Hrvatsku predstavljati u ovome uzrastu.

– Da. Veselim se tome i nadam se da ću opet dobiti priliku.

Sezona u Union Olimpiji?

– Niti u jednom trenutku nisam požalio. Tijekom početka sezone nisam previše igrao, ali kako je sezona odmicala u slovenskom sam prvenstvu imao sve veću minutažu. Tako da je na kraju sve odlično ispalo. U sljedeću sezonu ulazim s puno optimizma i nadam se naravno većoj minutaži, zaključuje u razgovoru za portal HR Marinelli.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.