Paović: “Važno je da stolnoteniski svijet vidi da sam se vratila”

Paović: “Važno je da stolnoteniski svijet vidi da sam se vratila”

Sandra Paović u razgovoru za HPO istaknula je koliko je bitno pokazati stolnoteniskom svijetu da se vratila poslije teške ozljede kralježnice...

Sandra Paović

Hrvatski paraolimpijski odbor drugu je godinu zaredom najboljom sportašicom proglasio stolnotenisačicu Sandru Paović, djevojku koja je nakon teške nesreće kralježnice uspjela čak i prohodati, premda su liječnici u jednom trenutku prognozirali najgore – gubitak najvažnijeg meča u karijeri svakoga čovjeka – onog životnog.

Sandra je od prošle godine nanizala zlata na Svjetskom prvenstvu u Pekingu te Otvorenom prvenstvu Slovenije i Mađarske, kao i bronce na Otvorenim prvenstvima Italije i Španjolske, a najboljom je sportašicom s invaliditetom proglašena i u izboru Svjetske stolnoteniske federacije.

“Priznanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora mnogo mi znači, pogotovo što stiže drugu godinu zaredom. Bilo bi teško ostvariti tako nešto da rezultata zaista nije bilo”, rekla je Sandra u razgovoru za HPO, prvo se ispričavši što dodjeli nagrada nije mogla prisustvovati zbog bolesti.

“Medalja bilo kojega sjaja zacrtana je na svakom natjecanju, ali osvajanjem zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu ostvarila sam najveći cilj”, istaknula je.

“Nagrada Svjetske stolnoteniske federacije bila je zaista ugodno iznenađenje, jer se takvo nešto dobiva samo jednom u životu i drago mi je da je odluka pala baš na mene. Važno mi je da stolnoteniski svijet vidi i zna da sam se vratila.”

Sljedeći izazovi bit će Europsko prvenstvo u Danskoj ove godine te Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće. “Na Europskom prvenstvu konkurencija je zapravo ista kao i na Svjetskom. Znam da će biti teško, ali potpuno sam spremna jer je Euro jako dobra priprema za Olimpijske igre. Bilo bi ostvarenje sna osvojiti paraolimpijsku medalju. Vjerujem i u sebe i u cijelu našu paraolimpijsku reprezentaciju, a naši bi se uspjesi trebali i više koristiti u popularizaciji sporta i privlačenju sve više mladih u sportske dvorane”, apelirala je najbolja hrvatska i svjetska stolnotenisačica s invaliditetom. Nadamo se da će njezine riječi imati odjeka…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.