Pariz open u karateu: Jelena Kovačević peta, Azra Saleš sedma

Pariz open u karateu: Jelena Kovačević peta, Azra Saleš sedma

Jelena je u borbi za bronačno odličje poražena od Suarez iz Venezuele 1:3

Azra Saleš/Foto HR

Jelena Kovačević (No Kachi) osvojila je peto, a Azra Saleš (Opatija) sedmo mjesto na Pariz Openu, međunarodnom turniru iz serije Premier lige na kojem je nastupilo više od 700 natjecatelja iz 57 zemalja.

Jelena je u 1. kolu bila slobodna, u drugom je izgubila od Francuskinje Seck 0:1. Francuska karatistica ušla je u finale što je hrvatskoj borkinji otvorilo put u repasažu. U prvoj borbi repasaža  pobjeđuje Švicarku Kornfeld 3:1. U drugoj borbi pobjeđuje Nizozemku Berrouba sa 2:0 i u trećoj borbi za medalju gubi od Suarez iz Venezuele 2:3.

Jelena nije nastupila u svojoj kategoriji do 55 kilograma, već se zbog nešto povećane kilaže borila u konkurenciji do 61 kilograma. Peto mjesto je dobar rezultat budući da hrvatski predstavnici tempiraju formu za Europsko prvenstvo u svibnju u finskom Tampereu.

Azra Saleš je u kategoriji do 68 kilograma U 1. kolu pobijedila pobjeđuje Njemicu Woitas 3:0. U 2. kolu istim rezultatom pobjeđuje Španjolku Vizcaino-Gonzalez, zatim je uspješnija od Meksikanke Caballero sa 3:2. U četvrtfinalu je izgubila od Francuskinje Fromager 0:1 koja je ušla u finale..

U repasažnoj borbi Azra je izgubila od Japanke Someya 1:3. U zadnjoj sekundi na zvuk gonga Azra radi udarac nogom u glavu koji donosi 3 boda i preokret rezultata u Azrinu korist, ali se isti ne priznaje, jer je snimkom utvrđeno da je bio djelić sekunde iza gonga. To je bila borba prije borbe za medalju i Azra je na kraju zauzela sedmo mjesto.

Iz Hrvatske su nastupale četiri karatistice (Jelena Kovačević, Azra Saleš, Ivana Bebek i Ana Lenard) i šest karatista (Goran Lučin, Ivan Blažičević, Leon Gajica, Ante Mrvičić, Marijan Logarušić i Vinko Uršić – Glavanović).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.