Parlov će dobiti spomenik u Puli

Parlov će dobiti spomenik u Puli

Inicijativu je započeo predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak...

Mate Parlov

Obitelj Mate Parlova, zajedno s predstavnicima Hrvatskog boksačkog saveza, razgovarala je na sastanku s čelnikom Ureda pulskog gradonačelnika Aleksandrom Matićem o mogućim lokacijama za budući spomenik jednom od najboljih hrvatskih sportaša i boksača svih vremena.

Ovu inicijativu pokrenuo je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak. Matko Parlov, sin velikog boksača, zajedno sa sestrom Mirom prisustvovao je sastanku i naglasio kako je obitelj Parlov zadovoljna projektom, no da im je važno da lokacija spomenika bude baš onakva kakvu Mate zaslužuje. Umjetnik koji će ovjekovječiti sjećanje na Parlova je Anto Jurkić, čiji je rad komisija odabrala kao pobjednički.

“Bitno je uklopiti spomenik i kip u okoliš. Upravo zato je bitna lokacija na kojoj bi se nalazio. Dakle u suradnji s obitelji, postoje dvije potencijalne lokacije – Zlatna vrata, preko puta lokala koji je Mate vodio do smrti i park ispred amfiteatra Arene. Obzirom na veličinu spomenika, koji će s postoljem biti preko 3 metra, položaj u prostoru dodatno će osnažiti Matin kip” – izjavio je Jurkić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.