Parma i službeno u bankrotu

Parma i službeno u bankrotu

Zbog duga od oko 100 milijuna eura, talijanski je sud i službeno proglasio Parmu 'klubom u stečaju'...

Foto: commons.wikimedia.org

Ne nazire se kraj nedaćama jednog od kultnih talijanskih nogometnih klubova. Samo 24 sata nakon što su Parmini simpatizeri ostali šokirani najnovijim uhićenjima klupskih čelnika – ovoga je puta zbog pronevjere i pranja novca u pritvoru završio ‘svježi’ vlasnik Giampetro Maneti – Parma je i službeno etiketirana ‘klubom u stečaju’.

Saslušanje je upriličeno pred talijanskim sudom, odnosno arbitrom Pietrom Rogatom, a trajalo je svega desetak minuta – toliko je, naime, trebalo da se klub i službeno pošalje u stečaj.

Dugovi prvoligaša iz pokrajine Emilia-Romagna popeli su se na otprilike 100 milijuna eura, a premda im je pomoć obećana (i izvršena) sa svih strana – još je uvijek nejasno hoće li kraj Serie A dočekati u natjecateljskom ritmu.

Velike je riječi Maneti imao prilikom preuzimanja Parme, obećavao je ‘brda i doline’ te hitnu sanaciju klupskih financija, no promijenilo se nije ništa. Skeptične su izjave i tijekom njegova stolovanja u medije plasirali brojni igrači Parme, osobito njezin kapetan Alessandro Lucarelli, pokazalo se – s dobrim temeljima.

Zbog neisplate plaća igračima i zaposlenicima Parmi su već oduzeta tri boda, a propustili su otputovati i na dva gostovanja, zbog kojih su šest bodova (pre)lako izgubili za ‘zelenim stolom’. Još bi jedan kiks, potvrdio je to i predsjednik talijanskog nogometnog Saveza, značio i izbacivanje iz elitnog, prvoligaškoga ranga.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.