Parma ponovno prodana za samo jedan euro

Parma ponovno prodana za samo jedan euro

Ponovni financijski krah Parme poznati talijanski klub još je jednom gurnuo na (životni) rub...

Foto: commons.wikimedia.org - Christopher Bruno

Po drugi put u samo dva mjeseca, Parma je doživjela potpuni financijski krah te se polako priprema za životarenje u talijanskoj Serie B, nakon što joj je vrijednost ponovno pala na samo jedan euro.

Klub iz pokrajine Emilia-Romagna od prošle se godine bori s ogromnim financijskim problemima, a talijanski mediji navode da se iznos duga penje na čak 60 milijuna eura. Da stvar bude još gora, igrači i stručni stožer plaće nisu vidjeli od srpnja 2014, a u siječnju su raskid ugovora zatražili i dobili Antonio Cassano i Brazilac Felipe.

Novim predsjednikom, koji bi trebao svim raspoloživim sredstvima spasiti klub od propasti, imenovan je Giampietro Maneti, koji je klub prezueo od Ermira Kodre – Albanca čije je strpljenje trajalo tek dva mjeseca. Parmu je stoga odlučio prodati za samo jedan euro, po istoj cijenu za koju ju je i kupio.

“Isplatit ćemo sve što dugujemo”, obećao je novi predsjednik, inače šef MAPI grupacije čije se sjedištem nalazi u Sloveniji. “Nadam se da je teško vrijeme napokon iza igrača, a iz razgovora s njima zaključio sam da im je stalo do kluba. Nisu me pitali kada će dobiti svoj novac, već kako će Parma biti spašena. Prioriteti su nam trenutačno isplate plaća, a o dinamici toga procesa tek se trebamo dogovoriti. No, mislim da oko toga neće biti problema”, uvjeren je Maneti.

Talijanski mediji navode i kako su Parmini nogometaši Manetiju dali rok do 14. veljače, kada će – u slučaju da se situacija ne promijeni – i oni krenuti stopama Casana i Felipea. “Plan nam je dovesti neke strane investitore, ali pritom ne smije biti grešaka – moramo ih birati vrlo pažljivo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.