Parma stjerana u kut, iščekuje se stečaj

Parma stjerana u kut, iščekuje se stečaj

Otkaz nedjeljne utakmice između Parme i Udinesea mogao bi označiti konačni kraj slavnog talijanskog kluba...

Foto: commons.wikimedia.org - Walter Mains

Talijanski nogometni prvoligaš Parma sve je bliže konačnom krahu, kako smo već pisali kada je po drugi put u samo dva mjeseca prodana po cijeni od samo jednog eura.

Vodstvo Serie A objavilo je, naime, informaciju kako je, zbog ogromnih financijskih poteškoća, otkazan nedjeljni prvenstveni susret Parme i Udinesea, a kratkim se priopćenjem oglasila i vrhuška Udinesea. “Primili smo obavijest kako se nedjeljna utakmica neće igrati. Spremali smo se krenuti na put, kad nam je rečeno da ne idemo”, objavljeno je.

Klub iz pokrajine Emilia-Romagna daleko je iza sebe ostavio ona slavna vremena iz 90-ih godina prošloga stoljeća, kada su u njezinim redovima igrali velikani poput Emila Zole, Gigija Buffona, Hernana Crespa ili Fabija Cannavara, a sam je klub slovio kao jedan od velikana europskog klupskog nogometa.

Nogometaši Parme plaću nisu primili od srpnja prošle godine, a u siječnju je raskid ugovora zatražio dvojac najvećih vedeta Antonio Cassano i Brazilac Felipe. U veljači je instaliran i novi predsjednik Giampietro Maneti, koji je obećao da će “isplatiti sve što se duguje”.

Do rješenja i sporazuma očito još uvijek nije došlo, a budući da su talijanski mediji već isticali kako su igrači novom šefu dali rok do 14. veljače, umnogome je jasnije što je uzrokovalo možebitni novi raskol u Parminoj svlačionici. Ostaje za vidjeti hoće li se u narednim danima i tjednima ostvariti i najave o “slijeđenju stopa Casana i Felipea” te što će se na koncu zbiti s talijanskim nogometnim velikanom. Stečaj je trenutačno najizglednija opcija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.