Pašalić i Halilović žele na Euro u Francusku

Pašalić i Halilović žele na Euro u Francusku

Mladi hrvatski dvojac nada se kako bi mogao putovati na Euro iduće godine...

Alen Halilović na treningu Barcelone

Alen Halilović stigao je u Hrvatsku pomoći mladoj reprezentaciji u utakmicama protiv San Marina i Španjolske, a već je u prvim dodirima s loptom pokazao kako je ljubimac navijača i pravi nogometni znalac, tip koji puni tribine i svojim potezima mami njihove uzdahe.

San Marino je arhiviran u Šibeniku, a slijedi opaki okršaj sa Španjolcima na Rujevici. “Imamo fantastičnu momčad, stvarno smo klapa, posloženi po svim linijama… Možemo biti zadovoljni kako izgledamo”, misli ofenzivac Sportinga i Barcelone.

“Jesmo li najbolji? Ne znam, ne mogu to komentirati, možda je netko prije bio bolji, ali to je sada nebitno. Na nama je da tek ostvarimo prave pobjede, a razmišljamo samo o tome da iz utakmice u utakmicu budemo što bolji”, skroman je Halilović.

Ante Čačić pak polako slaže kockice za Europsko prvenstvo 2016, a najavio je i kako će u Francusku putovati samo oni s velikom klupskom minutažom. Izgledno je, dakle, da mnogi ‘mladci’ neće na smotru najboljih Staroga kontinenta. “Vjerujem da se svaki igrač iz mlade reprezentacije nada Euru, zašto ne bih i ja?”, zaključio je.

Isto mišljenje dijeli i Mario Pašalić, koji je Chelseajev igrač na posudbi u Monacu, u kojemu igra odlično i na najboljem je putu da postane vrhunska klasa. “Dobro je krenulo, osobito nakon što sam se naviknuo na francusku ligu poslije dvije godine u Španjolskoj. Moram biti zadovoljan kako se karijera razvija”, komentira Pašalić situaciju u klubu.

Reprezentacija je ipak druga priča. “Ne treba oko nas biti euforije, do sada nismo imali kvalitetne protivnike. Španjolska bi nam trebala dati realnu sliku snage, bit će to pravi ispit”, misli Mario.

Što će biti s njegovim ugovorom u Chelseaju? “Chelsea me prati, ima skaute koji prate igrače na posudbama i u stalnom smo kontaktu. Volio bih ići na Euro, tko zna. Ako odradim dobru sezonu u Monacu možda i budem među putnicima…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.