Pašalićev put oko svijeta: Chelsea poslao Hrvata na novu posudbu

Pašalićev put oko svijeta: Chelsea poslao Hrvata na novu posudbu

Foto: Karlo Marković

Mario Pašalić se ovog ljeta vratio u Chelsea nakon što je završio svoju treću posudbu u isto toliko sezona koliko je članom londonskog kluba, a sasvim je izvjesno kako ni narednu sezonu neće dočekati u plavom.

Naime, nakon Elchea, Monaca i Milana, Chelsea šalje 22-godišnjeg igrača u Rusiju i to u redove Spartaka iz Moskve. Na taj način Pašalić neće nakon španjolske, francuske i talijanske lige dobiti priliku zaigrati u još jednoj od liga petice, ali će zato igrati Ligu prvaka s moskovskim klubom.

Spartak je izravan plasman u Ligu prvaka izborio tako što je prošle sezone osvojio prvo mjesto u ruskom prvenstvu i to sedam bodova udaljen od najvećeg rivala CSKA. Na taj način je Spartak samo potvrdio primat u Rusiji budući da se radi o najuspješnijem ruskom klubu koji je prvenstvo osvajao u rekordnih deset navrata.

Pašalić, koji je dva puta nastupio za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, je Spartak odabrao zbog izazova kojeg pruža Liga prvaka, ali i zbog plaće koja bi mu trebala iznositi oko 2,5 milijuna eura godišnje, čime su se Rusi obvezali Pašaliću isplatiti više novaca nego što trenutno prima u redovima aktualnog engleskog prvaka. Naime, mladi Hrvat je prije odlaska u Moskvu potpisao novi ugovor s Chelseajem čime se vezao za londonski klub na još dvije godine, a u narednim danima bi trebao formalizirati sezonsku posudbu u Spartak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.