Pau Gasol: “Dario Šarić je zaslužio nagradu za rookija godine!”

Pau Gasol: “Dario Šarić je zaslužio nagradu za rookija godine!”

Foto: www.fiba.com

Zvijezda španjolske košarkaške reprezentacije i NBA momčadi San Antonio Spursa, Pau Gasol je uoči početka Eurobasketa izrekao svoje mišljenje o našem Dariju Šariću.

Reprezentacija Španjolske je u obranu naslova krenula na sjajan način, pobijedivši Crnu Goru s čak 36  koševa razlike (99:60) te su tako istaknuli kandidaturu za glavne favorite pobjednika ovogodišnjeg Eurobasketa. Španjolci su smješteni u skupinu C, zajedno s našom reprezentacijom, a očekuje se kako će upravo međusobni dvoboj Hrvatske i Španjolske odlučivati o pobjedniku skupine.

Iako su do susreta Hrvatske i Španjolske preostala još dva kola, novinare je najviše zanimao baš taj dvoboj pa su jednu od najvećih zvijezda turnira, Pau Gasola pitali o toj utakmici i šansi da uzvrate poraz, koji im je naša reprezentacija nanijela na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju:

‘Ne bih koristio naziv “osveta” za taj dvoboj. Bila je to neizvjesna utakmica koju smo izgubili, ali ćemo ovog puta, isto kao i tada, dati sve od sebe i pokušati pobijediti zato jer na kraju turnira želimo biti najbolji’,  rekao je tridesetsedmogodišnji Gasol.

Gasol je na spomenutoj utakmici imao šut za produžetke, ali je pobjedu Hrvatskoj, sjajnom blokadom donio Dario Šarić, o kojem Gasol ima samo riječi hvale:

Dario Šarić je sjajan igrač, veoma talentiran, još uvijek mlad s prostorom za napredak. On je igrač koji je dobar u svim segmentima igre, ima odličnu sezonu iza sebe i mišljenja sam kako je trebao biti NBA Rookie godine.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.