Pau Gasol potvrdio nastup na Eurobasketu

Pau Gasol potvrdio nastup na Eurobasketu

Unatoč starosnoj dobi i teškoj NBA sezoni, Pau Gasol je odlučio i ovo ljeto provesti u radnoj atmosferi.

Pau Gasol/Getty Images

Pau Gasol potvrdio je kako će i ovo ljeto nastupiti za reprezentaciju Španjolske na Eurobasketu kojemu su zajednički domaćin Francuska, Njemačka, Latvija i Hrvatska.

Glavni motiv njemu kao i Dirku Nowitzkom koji je odlučio igrati za Njemačku je hvatanje vize za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Naime, samo pobjednik Eurobasketa ide direktno na Olimpijske igre, dok preostale četiri reprezentacije idu u dodatne kvalifikacije.

Nakon teške sezone u kojoj je stariji Gasol igrao polufinale Istočne konferencije NBA lige s Chicago Bullsima, ponovno će obući reprezentativni dres nakon razočaranja na Mundijalu kojem je Španjolska bila domaćin.

“Biti ću na raspolaganju španjolskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Želim pomoći u nastojanju da se kvalificiramo na Olimpijske igre u Riju.”

Gasol je pozdravio i povratak Sergija Scariola na klupu Furije koji je do sada Španjolsku vodio do olimpijskog srebra i dva europska zlata. Upitnik je hoće li na Eurobasketu igrati Marc Gasol, a već je otpao Jose Calderon zbog ozljede.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.