Paulo Obradović zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo

Paulo Obradović zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo

Nadali smo se da će Obradović biti s nama, no zadnje mišljenje liječnika je da operacija treba obaviti pod hitno!, izjavio je izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija započela je u Šibeniku pripreme za Europsko prvenstvo. Prvog dana priprema stigla je loša vijest. Kao i cijelu godinu niti sada reprezentaciju nisu zaobišle ozljede, pa tako jedan od ključnih igrača Paulo Obradović, zbog ozljede koljena propušta Europsko prvenstvo.

– Pripreme su naporne, izuzetne su vrućine što dodatno pogoršava stanje u trenažnom procesu. Nadam se da ćemo odraditi ovaj tjedan bez dodatnih zdravstvenih problema. Nažalost, stanje koljena Paula Obradovića je takvo da po mišljenju liječničke struke nije u stanju izdržati napore. Nadali smo se da će biti s nama na Europskom prvenstvu no zadnje mišljenje liječnika je da operacija treba obaviti pod hitno!, izjavio je izbornik Ivica Tucak .

– On je izuzetno bitan igrač za reprezentaciju, no od sada znamo da nije s nama i da to za sve nas mora biti dodatni motiv da damo još više i da idemo dalje. Pozvat ću lijevorukog Duju Živkovića na pripreme, no na desnoj strani nam se stvorila velika rupa, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Barakude su u skupini smrti na nadolazećem Europskom prvenstvu koje se u Budimpešti igra od 13. – 26. srpnja 2014. Svjetski prvaci Mađari bit će favoriti u skupini, no tu je jaka srpska reprezentacija, te uvijek opasni i neugodni Španjolci koji će biti najveće prepreke našim vaterpolistima. Reprezentacija odiše entuzijazmom i pozitivnom energijom, a igrači su željni novih pobjeda i najsjajnijih odličja.

– Drago mi je da smo ponovo zajedno i moram priznati kako je atmosfera sjajna. Iako je završio naporan klubski dio sezone, svi smo željni novih pobjeda i odličja. Šibenik i Vodice sjajni su domaćini, imamo idealne uvjete za pripreme, tako da očekujem dobar rad i u narednim tjednima, izjavio je kapetan reprezentacije Josip Pavić.

Na pripremama u Šibeniku su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Franko Geratović i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ivan Domagoj Zović, Antonio Buha, Maro Joković i Luka Bukić.

Hrvatski reprezentativci nedavno su snimili najavnu kampanju ususret Europskom prvenstvu Hvala Vam kojom pozivaju igrače na bodrenje u vrućoj atmosferi u Budimpešti, a koju su omogućili partneri PBZ Card i B.net, službeni telekom Hrvatskog vaterpolskog saveza.

– Zahvaljujemo svim navijačima na dosadašnjoj potpori. Vodičani priredili lijep doček i zahvaljujem im na njemu, a u Šibenik kao grad mi se uvijek lijepo vratiti. Ovo je idealna prilika i pozivam sve da nas dođu uživo bodriti u Budimpeštu koja je blizu Hrvatskoj. Pred nama je težak put no misli na naše navijače dodatna su nam snaga koja će nas nositi i ovog ljeta na putu prema novim medaljama, izjavio je Luka Bukić, zaštitno lice kampanje.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.