PBZ Zagreb Indoors: Loš prvi dan za hrvatske tenisače

PBZ Zagreb Indoors: Loš prvi dan za hrvatske tenisače

Borna Ćorić završio je nastup na PBZ Zagreb Indoorsu porazom od Sergija Stahovskog.

Borna Ćorić/foto: Facebook

Borna Ćorić baš nema sreće sa ždrijebom na ATP Zagreb Indoorsu. Nakon što je u svom debitantskom nastupu prošle godine morao stisnuti ruku dvostrukom finalistu turnira Michaelu Berreru, ovoga je puta u prvom kolu naletio na minu zvanu Sergij Stahovski – slavodobitnika od prije čak sedam sezona te je relativno lako poražen rezultatom 6:2, 6:4.

Osamnaestogodišnji mladić, koji je pažnju svjetske javnosti na sebe svrnuo prvenstveno velikim trijumfom nad Rafaelom Nadalom u Baselu (listopad) tokom čitavog se meča mučio sa servisom (Stahovski je pet puta uzeo break), a ni inače jako oružje – forehend – nije mu bilo od pomoći.

“Znao sam da mi igra Stahovskog neće odgovarati, osobito pritom mislim na slice, kojega dosta koristi. Nisam se snašao, a Stahovski je to znao iskoristiti. Čak sam i na treningu imao problema sa servisom, tako da ni u meču nisam očekivao mnogo. Ovo definitivno nije bio moj dan. Žao mi je jer je ovo moj grad; na tribinama je bilo puno prijatelja i poznanika, no to mi nije predstavljalo opterećenje. Dapače, trebao mi je biti vjetar u leđa”, izjavio je Ćorić.

Ukrajinac je poslije meča otkrio kako mu je teško biti potpuno fokusiran na tenis dok u Ukrajini i dalje bijesne borbe. “Neprijateljski susjed u moju državu šalje vojsku i artiljeriju te ubija ljude. Teško je igrati i razmišljati o sportu kada ljudi u domovini gube živote. Nama je sada kao vama kada je ovdje bio rat”, istaknuo je Ukrajinac.

Bolje sreće u svom nastupu nisu bili ni Mate Delić i Nikola Mektić, koji su u parovima pokleknuli pred Gillesom Müllerom i Igorom Sijslingom. Prvi je set s lakoćom otišao na stranu nizozemskog dvojca (6:1), a buđenje hrvatskog para uslijedilo je vraćanjem rezultata u egal dobivenim tie-breakom drugog seta. Povratka, ipak, više nije bilo te su s konačnih 10:2 s terena pobjednički odšetali Muller i Sisjling.

PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:
Sergij Stahovski – Borna Ćorić 6:2, 6:4
G. Müller/I. Sijsling – M. Delić/N. Mektić 6:1 6:7 10:2

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.