Pehar Sv. Jurja – natjecanje u preponskom jahanju i ovaj vikend

Pehar Sv. Jurja – natjecanje u preponskom jahanju i ovaj vikend

Pehar Sv. Jurja održat će se od 24. travnja do 1. svibnja, na prostorima Konjičkoga kluba Sv. Jurja u Maloj Mlaki, Igrališna ulica 22, a njegov početak poklapa se s tradicionalnom proslavom Jurjevdana, blagdana Sv. Jurja koji je zaštitnik konja.

Ovog proljeća u skladu s tom tradicijom organiziran je desetodnevni  doživljaj u slavlje ovih plemenitih životinja, koje stoljećima pomažu ljudima u raznim aktivnostima. Posjetitelji će u deset dana trajanja festivala moći uživati prateći Pehar Sv. Jurja – natjecanje u preponskome jahanju koje će se odigravati tijekom dvaju vikenda (22.4.–24.4. i 29.4.-1.5.)

Prvi vikend Festivala i turnira je završen slijedi nastavak, a ovo je osvrt:  Na turniru je nastupilo ukupno 100 jahaćih parova s gotovo 300 startova u 18 utakmica. U najtežoj utakmici u nedjelju slavila je Laura Dragičević na kobili Lavai iz Purgerskog Konjičkog kluba, ispred Dražena Gagre iz KK Edek na konju Bright du Cerisier i Andije Hrgovića iz KK Sv. Juraj na kobili Galaxie. Laura je tako ušla u povijest osvojivši prvi Pehar Sv. Jurja. Treba spomenuti i rezultate  njezinih kolega iz kluba. Silvija Lučić s Quisinijem je pobijedila utakmice 110 cm u petak i 115 u nedjelju u skupini S1,S2. Marko Ulaga s konjem Otto osvojio je drugo mjesto na 110 cm u petak i četvrto mjesto u subotu i nedjelju, dok je pobjednik na 110 cm u subotu bio Željko Valuh s Tarom. Mlada Lucija Arleta Sestan je za sva četiri starta na 60 i 80 cm u petak i subotu dobila rozete za parkure bez pogreške, dok je u nedjelju na 60 cm u idealno vrijeme bila na trećem mjestu i na 80 cm u idealno vrijeme na četvrtom mjestu.

Za organizaciju ovog turnira zaslužan je Konjički klub “Sveti Juraj”, a ono se nastavlja i prvomajskog vikenda. Natjecanje u preponskome jahanju ponovo će započeti u petak 29.4. u 10 sati utakmicom visine prepone 120 cm. Boje kluba Sv. Juraj,  branit će između ostalih članova i aktualni državni prvaci Kristina Grilec, Andrija Hrgović, Marko Pandža, Irena Ilić, Lucija Živković.

Događanje završava u nedjelju, 1.5. a posljednja je na programu najatraktivnija utakmica s visinom prepone 135 cm koja počinje u 17.30 sati.

Osim turnira tu su i razne edukativne radionice za trenere, jahače i vlasnike smještajnih kapaciteta za konje te seminar  iz terapijskog jahanja za trenere, roditelje i djecu s posebnim potrebama. Pripremljen je  i besplatni sadržaj koji će se odvijati pod nadzorom licenciranih učitelja. Najmlađi se mogu okušati u jahanju na ponijima, odrasli mogu na licu mjesta probati je li jahanje sport za njih ili se pak provozati u kočijama, a omogućeno je i besplatno jahanje za djecu s posebnim potrebama također pod stručnim nadzorom.

Ako ste propustili prvi vikend, nemojte i drugi.

laura dragicevic purgerski konjicki klub _n

Foto: Purgerski Konjički Klub Facebook/ Na slici: Laura Dragičević

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.